UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-08-10 13:54

Tenisz: Kálmán Luca duplázott U12-ben, míg Kincses Kolos és Kiss Domonkos hozta a papírformát U14-ben és U12-ben a pécsi korosztályos ob-n

A teniszezők Pécsen zajló korosztályos országos bajnokságán a fiatalabb kategóriákban már kiosztották az érmeket: a lányok versenyében Kálmán Luca (U12) győzött egyéniben és párosban is, eközben Kincses Kolos (U14) és Kiss Domonkos (U12) első lett egyesben.

Augusztus 2. és 12. között Pécsen rendezik a teniszezők korosztályos országos bajnokságát, és több kategóriában már győztest is avattak.

Kincse Kolos (kékben) nyerte az U14-es fiúk egyéni országos bajnokságát Forrás: MTSZ
Kincse Kolos (kékben) nyerte az U14-es fiúk egyéni országos bajnokságát Forrás: MTSZ
A papírformának megfelelően a fiúk között Kincses Kolos nyerte az U14-es ob-t egyéniben. Az MTK első kiemelt játékosa az elődöntőig mindössze hét játékot veszített, ott 6:4, 7:5-re győzte le Almádi Attilát (MTK), míg a döntőben a második kiemelt Major Áron ellen léphetett pályára – számolt be az eseményről közösségi oldalán az MTSZ. Az Open Tenisz Völgy fiatalja, Major szettet ugyan tudott rabolni esélyesebb ellenfelétől, a mérkőzést azonban nem nyerte meg, Kolos 6:4, 4:6, 6:1-gyel szerezte meg az aranyérmet. A korcsoportban párosban is az első és a második kiemelt játszotta a döntőt, itt végül az utóbbi diadalmaskodott, Mező Marcell (MTK) és Nagy Botond (Alfa TI) párosa 4:6, 6:4, 10-8-ra győzött a Baleja Konor (Alfa TI)-Major Áron párossal szemben.
Kálmán Luca duplázott (egyes és páros) U12-ben Pécsen Forrás: MTSZ
Kálmán Luca duplázott (egyes és páros) U12-ben Pécsen Forrás: MTSZ
Kálmán Luca lett az idei korosztályos országos bajnokság első duplázója. Az Alfa TI játékosa az U12-es leányok mezőnyében egyéniben második kiemeltként nem vesztett szettet a döntőbe vezető úton (négy meccsén mindössze tíz gémet vesztett), a fináléban a hatodik kiemelt Beviz Lujzával találkozott. Beviz a verseny negyeddöntőjében búcsúztatta az első kiemelt Fehér Lolát (Római TA), majd az elődöntőben a negyedik kiemelt Teker Lotti (Kiskút TK) ellen aratott 6:4, 6:2-es győzelmet. A Tenisz Műhely tehetségének a döntőben azonban elfogyott a lendülete, Luca 6:1, 6:0-ra nyert és begyűjtötte a bajnoki címet. Ezt követően Kálmán megtette ugyanezt párosban is klubtársával, Mihálka Annával, akivel a döntőben 6:1, 6:2-re felülmúlták a Fehér Lola-György Sára (Római TA) párost. Az U12-es fiúk küzdelmeinek a végén egyéniben a Pillangó SE játékosa, Kiss Domonkos örülhetett. A ranglistavezető, első kiemelt játékos szettveszteség nélkül nyerte négy mérkőzését a döntőbe vezető úton, a fináléban a nyolcadik kiemelt, korábban a harmadik és a második kiemeltet is búcsúztató Szebeni Miklóssal (Római TA) mérhette össze erejét. A bajnoki címért folyó csatában nem borult a papírforma, Domonkos 6:3, 6:3 arányban győzedelmeskedett, és a duplázás sem volt messze. Párosban ugyanis a békéscsabai Mokán Istvánnal (Viharsarok) eljutottak a döntőig, ott azonban a második kiemelt Somogyi Ábel (Tenisz Partner) és Valkusz Márk (Golden Ace) duója 6:0, 3:6, 10-6-ra megverte őket. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.