- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: Eb-döntős az ifjúsági leányválogatott

Miután hibátlanul megnyerte a csoportját, péntek este az elődöntőben volt érdekelt a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Eb-döntős az ifjúsági leányválogatott Forrás: EHF [1]

Eb-döntős az ifjúsági leányválogatott  •  Forrás: EHF

Bohus Beáta együttesére azok a dánok vártak a döntőbe jutásért, akik a csoportjukból nagy számolgatások után jutottak a négy közé, hiszen az oroszoktól és a montenegróiaktól is kikaptak. Így mondhatni, a találkozó esélyese a magyar csapat volt, amely ehhez mérten kezdte a meccset: bő tíz perc után 10–6-ra vezetett. A folytatásban igyekeztét tartani a tempót a dánok, és egy találatra fel is zárkóztak, a félidőre azonban három gólos magyar előny állt vissza (19–16).

A második felvonásban sem változott a játék képe. A magyar lányok magabiztosan tartották előnyüket, sőt, a 42. percben már hattal vezettek. A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, a válogatott 33–25-re nyert és bejutott az Eb-döntőbe, melyben vasárnap 17 óra 30 perckor azzal a német együttessel találkozik, amely hosszabbítás után győzte le az oroszokat a másik ágon.

U17-ES LEÁNY EB, PODGORICA
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Dánia 33–25 (19–16)

További korosztályos híreink KÉZI [2]LABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.