- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Atlétika: tizenegy magyar aranyérem az U18-as válogatott viadalon

Az U18-as atléták számára a járványhelyzet miatt az idén nem rendeznek világeseményt, a nemzetközi bizonyításra szombaton a csehországi válogatott viadal adott lehetőséget. A versenyt eredetileg Hodonínban rendezték volna, június végén azonban tornádó rongálta meg a város stadionját, így Brno vállalta magára a házigazda szerepét. A válogatott viadalon a magyarok mellett a cseh, a lengyel és a szlovák csapat vett részt. Versenyszámonként két fő volt indítható a megméretésen, így igen népes küldöttségek érkeztek a helyszínre.

Kövér Fanni duplázott Brnóban Fotó: Makó Éva [1]

Kövér Fanni duplázott Brnóban  •  Fotó: Makó Éva

Brnóban remekeltek a magyar dobóatléták. Kövér Fanni egyedüliként tudott duplázni a versenyen. A VEDAC reménysége a gerelyhajítást és a diszkoszvetést is megnyerte.

Továbbá gerelyhajításban az FTC-s Herczeg György, kalapácsvetésben pedig Viszkeleti Villő (Dobó SE) és Füredi Dániel (Pápai AC) szerzett aranyérmet, de az említett versenyszámok mindegyikében magyar ígéret állt a dobogó második fokára is. Nem volt jobb a viadalon 400 méteren a szegedi Titán TC-ben pallérozódó, remekül versenyző Kovács Árpádnál sem, míg az UTE-s Birovecz Bátor 400 méter gáton, a békéscsabai Karsai Gábor 3000 méteren, a veszprémi SVSE-s Kovács Ferenc 2000 akadályon győzött. Az ugrószámokban is jutott két első hely a magyar csapatnak. Az FTC-s Bánóczi Kristóf a hármas-, a szolnoki Keszthelyi Luca a magasugrás legjobbja lett. A viadalon a 10 arany mellett további 17 érmet szereztek a magyar fiatalok.

A részletes eredmények ITT [2] érhetők el.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.