- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézi: csúcson a leányutánpótlás, Európa-bajnok az ifjúsági válogatott is!

A középdöntőben már egyszer hét góllal (31-24) felülmúlta a németeket a magyar válogatott a montenegrói Podgoricában rendezett U17-es kézilabda Európa-bajnokságon.

A vasárnapi fináléban ismét ők vártak Bohus Beáta és Woth Péter tanítványaira, s hiába a korábbi fölényes siker, mindenki tudhatta, a döntő egészen más műfaj.

Forrás: EHF [1]

 •  Forrás: EHF

Ezúttal nem is sikerült a jó kezdés, hat percnyi játék után 0-4-et mutatott az eredményjelzőn, érkeznie is kellett a magyar időkérésnek. A folytatásra sikerült is rendezni a sorokat, a csapat elkezdte a felzárkózást a masszív németekkel szemben, a huszadik perc környékén utolérte, a 23. percben pedig már a vezetést is átvette a riválistól (10-9).

Feltétlenül ki kell emelni a kapus Sass Kincső teljesítményét, számos bravúrja nélkül ugyanis aligha vezethetett volna a magyar csapat a szünetben (12-10).

A fordulás után szűk negyedóra kellett ahhoz, hogy a mieink viszonylag kényelmes, négygólos előnyt építsenek ki (17-13). Akkor már sejteni lehetett, hogy ez a mérkőzés már nem csúszik ki a magyarok kezei közül.

S valóban, a hajrában semmiféle veszély nem fenyegette a végül 25-19-es győzelmet, amely egyben újabb Európa-bajnoki győzelmet ért a leányutánpótlásnak.

A juniorok júliusi, celjei diadala után az ifjúsági Podgoricában értek százszázalékos teljesítménnyel a kontinens csúcsára, és folytatták azt a példátlanul szép sorozatot, amely a 2018-as debreceni junior-világbajnoki győzelemmel indult.  

U17-es leány kézilabda Eb, Podgorica (Montenegró)
Döntő
Magyarország-Németország 25-19 (12-10)
Az Európa-bajnok magyar válogatott kerete:
Kapusok: Imre Szofi (FTC), Sass Kincső (Pénzügyőr SE), Zaj Klára (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Bucsi Lili (Békéscsabai ENKSE), Csata Panna (NEKA), Csernyánszki Liliána (DVSC), Csikos Luca (NEKA), Farkas Júlia (Győri Audi ETO KC), Juhász Kata (NEKA), Kármán Luca (FTC), Kovalcsik Bianka (NEKA), Molnár Dorottya (NEKA), Panyi Anna (DVSC), Simon Petra (FTC), Szabó Anna (NEKA), Szabó Lili (NEKA), Varga Emília (NEKA), Vártok Tamara (NEKA)

További korosztályos híreink KÉZI [2]LABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.