UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-08-15 14:37

Műkorcsolya: remekül teljesítettek a fiatalok a tesztverseny első napján

Remekeltek a junior műkorcsolyázók a Gyakorló Jégcsarnokban zajló tesztverseny első napján: a mezőny legfiatalabb tagja, Papp Vivien és Berei Mózes József is élete programjával szerezte meg a vezetést.

Nagy várakozás előzte meg az olimpiai szezon első megméretésének számító tesztversenyt, amely rögtön egy meglepetéssel indult: a junior jégtáncosoknál a regnáló juniorbajnok Kedves Katica és Saronov Fjodor (Hoffmann Korcsolya Akadémia) hibái révén a második helyre szorult. A vezetést, alig két pont előnnyel, energikus ritmustáncával a korosztály újonca, Leveles Réka és Balázs (HKA) szerezte meg. A harmadik helyen tőlük közel tíz ponttal elmaradva Csikós Petra és Csikós Patrik áll (Steps On Ice SE) – számol be a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség. A junior jégtáncosokhoz hasonlóan debütáló versenyző diadalmaskodott a junior nőknél is: a mezőny, sőt az egész tesztverseny legfiatalabb indulója, a jelenlegi legeredményesebb olasz korcsolyaiskolában készülő Papp Vivien (HKA) hibátlan programmal mutatkozott be a juniorok között, és közel tízpontos előnnyel vezet a rövidprogram után. Ez a pontszám pedig ma nemcsak saját, hanem a szenior nők, sőt férfiak kategóriájában is az élre repítette volna.

Kiváló produkcióval rukkolt elő Papp Vivien Forrás: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség/Synchro Skating Moments
Kiváló produkcióval rukkolt elő Papp Vivien Forrás: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség/Synchro Skating Moments
„Abszolút tét nélkül korcsolyáztam, egyszerűen csak bemutatkozni jöttem, megmutatni, mennyit fejlődtem az elmúlt időszakban. Meglepődtem, hogy ilyen pontokat kaptam, és első vagyok a rövidprogram után. Az edzőim csak annyit vártak tőlem, hogy hozzam ki magamból azt, amit az edzésen tudok, és nagyon megdicsértek a program után. Holnap is az lesz a célom, hogy még jobban fókuszálva minél tisztább programot fussak” – értékelte rövidprogramját Vivien. Őt a Sebestyén Korcsolya SE két versenyzője, Krizsanovszki Lili és Zsembery Katinka követi a képzeletbeli dobogón – előbbi egy jól sikerült ugráskombinációt követően hibázott, utóbbi pedig első ugráselemét rontotta, így nem szerepelt kombináció a programjában. Edzéstársuk, Berei Mózes József (SKSE) viszont élete rövidprogramját futotta: minden ugrását, így a tripla lutz-tripla toeloop kombinációt is tökéletesen kivitelezve közel 67 pontot gyűjtött az első nap – ami közel 15 ponttal több az eddigi legjobbjánál. „Utoljára januárban versenyeztem, így a bemelegítés alatt nagyon furcsán éreztem magamat. Bevillant az is, hogy tavaly ilyenkor három ugrásból három esés volt a mérlegem a rövidprogramban – jegyezte meg nevetve Pepe. – De szerencsére már megvan a módszerem arra, hogy elkerüljem azokat a problémákat, amik korábban felmerültek nálam egy-egy versenyen. Elég összeszedetten tudtam korcsolyázni ma, aminek nagyon örülök. Jó erős kezdés volt, de ez még csak az út legeleje. Holnap leginkább azt szeretném elérni, hogy át tudjam adni a kűrrel azt, amit én érzek ott és akkor, hogy átjöjjön az a karakter, amelyet próbálok eljátszani.” De nemcsak ő, a junior férfimezőny másik tagja, a tavalyi szezonban sérüléssel küzdő Vlasenko Aleksandr (SKSE) is magabiztos programmal tért vissza, csak a tripla-tripla kombinációjában volt bizonytalan. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.