- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Birkózás: Korcsog Milán az ötödik helyen végzett az ufai junior-világbajnokságon

A csepeli szabadfogású birkózó, Korcsog Milán révén egyetlen magyar érdekelt volt az oroszországi junior-világbajnokság második délutáni programjában, miután a 97 kilósok vigaszágas ütközetében 6-4-re verte a kazah Junusz Gafurovot, ezzel kiharcolta a bronzmérkőzést, majd az éremért az indiai Dipak Dipak következett. A dobogóért folyó csatában Korcsog nagyot küzdött, végül azonban az ázsiai rivális győzött 3-2-re.

Emellett a keddi délelőtti programban Balázs Bálint (74 kg), Angyal Krisztián (92 kg) és Ubornyák Csaba (125 kg) is szőnyegre lépett. A Vasas nehézsúlyú tehetsége nyitotta a sort hármuk közül, aki már a selejtezőben kezdett. Ubornyák az örmény Ljova Gevorgjannal szemben technikai tussal kikapott az első meccsén, ám a legyőzője a döntőig menetelt, így a magyar fiú szerdán a vigaszágon folytathatja, ott az indiai Kumar Aniruddal találkozik.

Korcsog Milán kikapott az indiai Depaktól a bronzmérkőzésen Forrás: UWW [1]

Korcsog Milán kikapott az indiai Dipaktól a bronzmérkőzésen  •  Forrás: UWW

Hasonlóan járt Balázs Bálint, ugyanis az amerikai Keegan Otoole ellen 10-0-ra vereséget szenvedett, de az amerikai finalista lett, minek folytán a tatabányai sportoló szintén a vigaszágra került, ahol az azeri Turan Bayramov lesz az ellenfele.

A 92 kilóban induló Angyal Krisztián jól rajtolt, a nyolcaddöntőben 4-2-es hátrányban tusolta a kazah Bekzat Urkimbajt, és továbbjutott a legjobb nyolc közé, ahol viszont a dél-afrikai Nicolaas De Lange technikussal felülmúlta a csepeli birkózót. A legyőző ezután az elődöntőben alulmaradt, így Angyalnak véget ért a viadal.

A 97 kg döntőjében a Korcsogot korábban legyőző, amerikai Amos 11–4-re verte a török Polatcit. Rajta kívül két-két iráni, illetve orosz versenyző lett világbajnok.
A nap aranyérmesei. 57 kg: Ramazan Bagavugyinov (orosz). 65 kg: Samil Mamedov (orosz). 70 kg: Erfan Elahi (iráni). 79 kg: Mohamed Nohodilarimi (iráni). 97 kg: Braxton James Amos (amerikai).

A szerdai napon már a lányok is bemutatkoznak, és magyar részről Szenttamási Róza (55 kg) és Szél Anna (59 kg) szereplését figyelhetjük, akik az idei dortmundi korosztályos Eb-n egyaránt ezüstérmesként zártak.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.