UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-08-19 18:04

Atlétika: a hétpróbázó Szűcs Szabina bronzérmes az U20-as vb-n

A hétpróbázó Szűcs Szabina kiegyensúlyozott versenyzéssel szerezte meg a magyar csapat első érmét a kenyai U20-as atlétikai világbajnokságon.

A kenyai Nairobiban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján Szűcs Szabina a nyolcfős mezőnyben a negyedik helyről várhatta a hétpróba folytatását. Az atletika.hu beszámolója szerint kecskeméti atléta a második legnagyobbat ugrotta távolugrásban (6.04 méter), majd gerelyhajításban 43.05 méteres új egyéni csúcsot dobott. Előbbi eredményének köszönhetően megközelítette, utóbbival pedig meg is előzte az addig előtte álló osztrák Sophie Kreinert, így a harmadik helyről, 26 pontos előnyben várhatta az utolsó számot.

A hétpróbázó Szűcs Szabina U20-as vb-bronzérmet szerzett Forrás: worldathletics.org
A hétpróbázó Szűcs Szabina U20-as vb-bronzérmet szerzett Forrás: worldathletics.org
A délutáni program az eső miatt egy kicsit csúszott, de ez sem akadályozhatta meg a fiatal magyart, hogy 800 méteren új egyéni csúcsot jelentő 2:19.48-cal a negyedik helyen célba érve megőrizze harmadik pozícióját összesítésben. Szűcs végül élete eddigi legjobb teljesítményét bemutatva 5674 ponttal zárt, amelynek köszönhetően megszerezte a magyar csapat első érmét a korosztályos világbajnokságon. Az aranyérem a minden számban első finn Saga Vanninen nyakába került, az ezüstöt az észt Pippi Lotta Enok érdemelte ki. Csütörtökön bemutatkozott 400 gáton Bánóczy Árpád, aki a negyedik futamban ötödikként ért a célba, és 52.79-es új egyéni csúcsának köszönhetően a 15. helyen jutott tovább a szombati elődöntőbe. Szintén jól sikerült az első futása Urbán Zitának és K. Szabó Gabriellának is, akik a 800 méter előfutamait tudták sikerrel abszolválni. Közülük Urbán összesítésben a 3. legjobb idővel jutott tovább – 2:07.39-es eredménye új egyéni rekordot jelentett a számára. K. Szabó tőle pontosan két másodperccel futott lassabb időt (11.), és ez szintén bőven elég volt a péntek délutáni elődöntőbe való kvalifikációhoz. A délutáni programban Szűcs mellett két másik ígéret is a döntőben mutathatta volna meg magát, azonban a rúdugró Nagy Marcell versenyét a rossz időjárás miatt péntek délelőttre halasztották. Szemben a súlylökéssel, amelyben Horváth Márk szerdán sikerrel vette a selejtezőt, a fináléban pedig 17.32 métert dobva a 11. helyen zárt. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.