- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Súlyemelés: népes magyar csapat indul érmekért az U15-ös és az U17-es Eb-n

A hat edző kíséretében huszonhárom versenyzőnk áll a tárcsák mögé az U15-ösök és az U17-esek idei kontinensviadalán, ahonnan többen is éremmel szeretnének hazatérni. 

Fekécs Szilárd érmet hozhat Lengyelországból Forrás: beol.hu [1]

Fekécs Szilárd érmet hozhat Lengyelországból  •  Forrás: beol.hu

Rekordméretű küldöttség próbál szerencsét Magyarországról a 15 és a 17 év alatti súlyemelők idei Eb-jén, amelynek az alig ötvenezres lélekszámú, de már a hetedik század óta lakott lengyel település, Ciechanów ad otthont. Egy híján két tucat erős tinédzser került be a válogatottba, amelytől nemcsak a mennyiségi szempontok alapján remél sokat Dobos Imre, a hazai sportági szövetség elnöke. 

„Tekintélyes a létszám mind a serdülőknél, mind az ifjúságiaknál, de vannak elvárások is” – mondta az MSSZ első embere honlapunknak a fiatalok útnak indulása előtt. – Több érmes szereplőre is számítok a mieink közül.  Úgy gondoljuk, közülük sokan a jövő emberei, ezért kapnak tőlünk bizalmat, arról nem beszélve, hogy többen is nagyon jól szerepeltek például a júniusi ORV-n és a máltai nemzetközi versenyen. Most Lengyelországban megvan a lehetőség, hogy újra igazolják tehetségüket.” 

Mindenekelőtt két U17-es, az oroszlányi Szalai Lili és a békési Fekécs Szilárd állhat majd fel az eredményhirdetéskor a dobogóra, ám részükről is alighanem egyéni csúcsokra, korosztályos magyar rekordokat jelentő eredményekre lesz szükség ehhez.  

„Érmes esélyei még nincsenek ugyanakkor az egyik legfiatalabb csapattagunknak, a 14 éves oroszlányi Ehrlich Pankának, de meg lennék lepve, ha nem javítaná tovább korosztályos országos csúcsait” – tette hozzá az elnök.  

A magyar Eb-résztvevők: 
U15:
lányok:
45 kg: Garamvölgyi Kasszandra Mira
49 kg: Ari Éva Olívia
59 kg: Ehrlich Panka
76 kg: Fábián Léna
fiúk:
55 kg: Zolnai Lénárd Sándor
61 kg: Fekécs Gergő
67 kg: Bunász Gábor
73 kg: Nagy Zsolt  és Lepkó Bence
96 kg: Zsédely Szabolcs és Hegedűs Milán
U17:
lányok:
49 kg: Eszenyi Fanni
59 kg: Darabos Sára
71 kg: Szalai Lili
76 kg: Székely Alexandra
plusz 81 kg: Mikhel Eszter
fiúk:
67 kg: Újvári Lajos
73 kg: Varga Martin Csongor és Stavarsz Ádám
81 kg: Fekécs Szilárd és Molnár Csongor
96 kg: Beleznai Gábor
plusz 102 kg: Mánomics Gergő  

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN [2] a sportági aloldalunkon.