- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Birkózás: Tösmagi Attila bronzmeccses az ufai junior-világbajnokságon

Négy kötöttfogású magyar birkózó lépett szőnyegre az oroszországi Ufában zajló junior-világbajnokság utolsó előtti versenynapján.

Elsőként a dorogiak 77 kilogrammos tehetségét, Klányi Krisztofert figyelhettük, aki pénteken az első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben kikapott, másnap viszont a vigaszágon folytathatta az iráni Mohammadhoszejn Azarmdoht ellen. A magyar fiú  végül 5-2-re alulmaradt az ázsiaival szemben, így búcsúzott a viadaltól.

Tösmagi Attila bronzmeccses Ufában Forrás: UWW [1]

Tösmagi Attila bronzmeccses Ufában  •  Forrás: UWW

Ezt követően jöhetett a 72 kilogrammos Tösmagi Attila, aki az idei junior Eb-n ezüstérmet szerzett. Az ESMTK fiatalja a selejtezőben a litván Eimantas Vilimas 10-1-re verte, majd a legjobb 16 között a kazah Abdijazim Karabajevot szintén technikai tussal győzte le. Majd a török Omer Dogan következett, akin szintén túljutott Tösmagi, 2-0-ra nyert ellene. Azonban az elődöntőben az orosz Jevgenyij Bajduszov túl nagy falatnak bizonyult, a magyar fiú technikai tussal vereséget szenvedett, ezzel Attila vasárnap a bronzmérkőzésen folytatja.

Szintén érdekelt lehet a dobogóért a 82 kilogrammos Mezei Dominik is, aki ugyan kikapott a nyolcaddöntőben az örmény Karen Hacsatrjannal szemben (3-1), legyőzője azonban döntős lett, így ő a vigaszágra került.

A 67 kilós Pohilec Ádámnak ezúttal egy mérkőzés jutott, ugyanis a selejtezőben 8-0-ra kikapott a lengyel Kamil Czarneckitől.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.