- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Birkózás: Tösmagi Attila bronzérmes az ufai junior-világbajnokságon

Két kötöttfogású magyar birkózó lépett szőnyegre az oroszországi junior-világbajnokság záró versenynapján.

Forrás: UWW [1]

Tösmagi Attila bronzérmes a junior-vb-n  •  Forrás: UWW

A 72 kilós Tösmagi Attila szombaton az elődöntőig menetelt, ott azonban alulmaradt, így vasárnap jöhetett a bronzmérkőzés az iráni Amir Ali Abdi ellen. Az ESMTK junior Eb-ezüstérmes fiatalja az első menetben hamar hátrányban találta magát, az ázsiai már 5-0-ra is vezetett ellene, ám a magyar fiú a második menetben remek birkózást bemutatva feljött 6-5-re, majd 50 másodperccel a vége előtt megpörgette riválisát, aki tusveszélyes helyzetbe került. Ezt végül Abdi megúszta, viszont miután már több pontot érő akció nem történt, a győzelem és a bronzérem Tösmagié lett (9-6), aki ezzel a magyar csapat első és egyetlen érmesévé vált Ufában.

Emellett a 82 kilósok kategóriájában érdekelt Mezei Dominik a szombati nyolcaddöntős veresége után a vigaszágon folytathatta a záró napon, ahol technikai tussal kikapott a grúz Szaba Mamaladze ellen, ezzel a dorogi reménység helyezetlenül zárt.

A magyar csapat összesített mérlege egy bronzérem és két ötödik hely (Szél Anna, 59 kg és Korcsog Milán, 97 kg, szabadfogás) az oroszországi junior-világbajnokságon.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.