- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: az UTE nyerte az utánpótlás országos bajnokságok összesített pontversenyét

A várakozások felett sikerült római junior Európa-bajnokság mellett természetesen a korosztályos országos bajnokságokat is megrendezték a fiatal úszóknak. Összeállításunkban az ifjúsági, a serdülő, a gyermek és a cápa ob-n elért eredmények szerepelnek.

Kós Hubert sokat tett az ifjúsági ob-n az UTE elsőségéért Fotó: Derencsényi István/MÚSZ [1]

Kós Hubert sokat tett az ifjúsági ob-n az UTE elsőségéért  •  Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Az abszolút győztes UTE elsősorban az ifjúsági bajnokságon mutatott dominanciájának köszönhetik a sikert. Nem is csoda, hogy kiemelkedtek az újpestiek, miután a felnőtt, illetve junior Eb-n remeklő Kós Hubert és Nyirádi Réka halmozta az érmeket.

A serdülők viadalán az összesített ezüstérmes Kőbánya SC volt a legjobb, a gyermekbajnokságon a Győri Úszó SE, míg a cápa ob-n a BVSC-Zugló. Az említett egyesületeken kívül a legjobb tízben foglal helyet a Kaposvári SI, a Tatabányai VSE, a Budafóka, a Vasas, az FTC és a junior Eb-n éremhalmozó Szegedi Úszó Egylet is.

Az  utánpótlás ob-k összesített pontversenyének eredménye:
1. UTE 4085, 2. Kőbánya SC 3890, 3. BVSC-Zugló 2637, 4. Győri Úszó SE 2568, 5. Kaposvári SI 2453, 6. Tatabányai VSE 1573, 7. Budafóka XXII. SE 1336, 8. Vasas 1131, 9. FTC 1096, 10. Szegedi Úszó Egylet 1083

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.