- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Betlehem Dávid Rasovszkyék mellett úszna el a párizsi olimpiáig

A májusi, budapesti felnőtt nyílt vízi Eb-n a váltóval bronz-, a római medencés junior Eb-n 1500 m gyorson ezüst-, a junior nyílt vízi Eb-n pedig 10 km-en aranyérmet nyert a Balaton ÚK 18 éves sportolója, Betlehem Dávid. Kétségkívül pályafutása legsikeresebb szezonján van túl, de először is arra voltunk kíváncsiak, hogyan kezdődött az ő története.

betlehem [1]„Tíz éve vagyok igazolt versenyző, gyorsan elröppent ez az idő, mert szerencsére sok jó eredmény jött – emlékezett vissza Betlehem az Utánpótlássportnak. – Aztán tavaly egészségügyi problémával küzdöttem, illetve mentálisan sem voltam a csúcson, így azt a döntést hoztam, hogy Veszprémben folytatom Rasovszky Kristóf és Kalmár Ákos mellett Szokolai László irányításával. Nagyon jól érzem itt magamat, azt gondolom, hogy a január óta itt töltött időszak talán felülmúlta a zalaegerszegi tíz évet is.”

A kiváló edzőpartnerek pedig még jobb teljesítményre ösztönzik. Nincs olyan nap, amikor a ne százszázalékos teljesítményre törekedne.

„Hogy minden nap velük edzhetek, az tényleg fenomenális. Szerintem Magyarországon páratlan csapatunk van itt Veszprémben, mellettük nekem sincs olyan napom, hogy nem adok bele mindent, és inkább kicsit lazsálok. Meg is kapnám tőlük rögtön: hogy akkor most pihenünk?? De igazából egymást húzzuk felfelé, mert őket is szokta zavarni, amikor időnként már odaérek hozzájuk, megy az adok-kapok.”

Az idei három érem után is tele van tervekkel. Igaz, jövőre már elsősorban a felnőttmezőnyben kell bizonyítania.

„Jövőre már megvan a szintem a világbajnokságra 1500 m gyorson, de természetesen nyílt vízen is szeretném magamat kvalifikálni, ez a kettő lesz a prioritás, az utánpótlásversenyeket ezek mellett próbáljuk majd beiktatni. Ott van előttem a párizsi olimpia is, abban bízom, Ákossal ketten megyünk majd ezerötszázon.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.