- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka ötödik az U23-as vb-n

Szombaton az olaszországi Val di Solében rendezett hegyikerékpáros-világbajnokság U23-as női versenyében három magyar fiatal volt érdekelt. Közülük a 19 éves olimpiai negyedik helyezett, tavaly már U23-as vb-ezüstöt szerző Vas Kata Blanka szerepelt a legjobban, és végzett most az ötödik helyen.

Vas Kata Blanka ötödik az U23-as vb-n Forrás: bringasport.hu [1]

Vas Kata Blanka ötödik az U23-as vb-n
 •  Forrás: bringasport.hu

Vas végig az élmezőnyben haladt, a rajt után sokáig a negyedik helyen tekert. A második körben visszacsúszott az ötödik helyre, a harmadikban pedig a hatodik is volt. A hajrája ezúttal is jól sikerült, de ez most csak végül az ötödik hely eléréséhez volt elég, 7 másodperccel maradt el a negyedikként befutó olasz Marika Tovótól. Vas 4:10 perces hátrányban ért be a távot leggyorsabban teljesítő, így U23-as vb-címet szerző osztrák Mona Mitterwallner (1:06.57) mögött. Az ezüstérem a győztes honfitársa, Laura Stigger, a bronz a dán Carolina Bohe nyakába került.

A magyar versenyzők közül Buzsáki Virág az első körben a top 10-et is megközelítette, végül a 19. lett, míg Schmidel Regina a 36. helyen zárt. A csapatversenyben Magyarország a 8. helyet szerezte meg.

A részletes eredmények ITT [2] érhetők el.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.