- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: bronzérmes a leányválogatott a debreceni 3×3-as U18-as világbajnokságon

A magyar lányok szoros csatában, 15–11-re alulmaradtak a spanyol válogatottal szembeni elődöntőben a debreceni 3×3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon, így Földi Attila tanítványai a németekkel találkoztak a bronzéremért a hazai viadal záró napján.

A magyar lányok a harmadik helyen zártak a hazai rendezésű 3x3-as U18-as vb-n Forrás: FIBA.Basketball [1]

A magyar lányok a harmadik helyen zártak debreceni 3×3-as U18-as vb-n  •  Forrás: FIBA.Basketball

A német csapat kezdett jobban, gyorsan 2–0-s vezetésre tettek szert, azonban Szabó Zita rögtön egalizált duplájával. A mérkőzés első felében a vendégek irányították a játékot, stabilan őrizték egy-két pontos előnyüket egészen 8–6-os állásig a féltávnál. A második öt percre fordulva egyre feszültebbé váltak az együttesek, érződött mindkét fél teljesítményén, hogy az érem sorsa forog kockán.

Ekkor előbb Szabó Zita egalizált távoli dobásával, majd Horváth Dóra büntetőjével már a mieinknél volt az előny (9–8). Ezt követően Horváth Dóra újabb kosárral jelentkezett, és ezzel a házigazda válogatott végérvényesen átvette a kezdeményezést riválisától a végjátékban.

Az utolsó percekben a magyar lányok sokkal higgadtabban játszva – elsősorban Nagy Réka és Horváth Boglárka vezetésével – a végeredményt tekintve magabiztos, 19–13-as győzelmet arattak, ezzel az USA és Spanyolország alakulatai mögött felállhatnak a dobogó harmadik fokára a hazai rendezésű világbajnokságon.

FIBA 3×3-as U18-as leány-világbajnokság, bronzmérkőzés, Debrecen, Magyarország
Magyarország–Németország 19–13
Horváth Boglárka 5, Nagy Réka 5, Horváth Dóra 5, Szabó Zita 4. Szövetségi edző: Földi Attila

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.