UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-08-30 13:55

Jégkorong: szövetségi kapitánya szerint fejlődnie kell az U20-as válogatottnak a decemberi vb-ig

Három mérkőzésén két győzelmet aratott a kijevi túráján az U20-as jégkorong-válogatott. Horváth András szövetségi kapitány nem elégedetlen a látottakkal, de azt is tudja, hogy az I/A csoportban ennél többre lesz szükség.

Ha minden jól megy, és nem szól közbe ismét a koronavírus-járvány, akkor az U20-as jégkorong-válogatott kipróbálhatja magát a közvetlenül a tízfős világelitet jelentő A csoport mögötti I/A divízióban.

A decemberi vb-n biztosan több kell majd a válogatottól Forrás: MJSZ
A decemberi vb-n biztosan több kell majd a válogatottól Forrás: MJSZ
Ennek az egyik, korai felvezetőtornájának szánta a Horváth András vezette szakmai stáb a múlt heti kijevi kirándulást. A túra eredményszempontból vegyesen sikerült: mindjárt az odautazás napján 5–4-re legyőzték az ukránokat a mieink, rá két nappal viszont súlyos, 7–2-es vereséget szenvedtek a fehéroroszok U18-as, azaz két évvel fiatalabb gárdájával szemben. A záró napon ismét pozitív élménnyel gazdagodhatott a válogatott, miután másodszor is legyőzte a házigazda, akkor 6–4-re. „Örülök, mert a harmadik meccsen fordítani tudtunk az ukránok ellen, ugyanakkor tisztán kell látni, hogy ahova mi igyekszünk, ott sokkal magasabb szint lesz – nyilatkozta az MJSZ videójában Horváth András szövetségi kapitány. – Ha mentális erősebbek vagyunk az nem elegendő, fegyelmezettebbnek, gyorsabbnak és pontosabbnak is kell lennünk. Csak így lesz esélyünk arra, hogy szoros mérkőzéseket játszunk, illetve pontokat szerezzünk majd a világbajnokságon.” A nemzetközi szövetség honlapján szereplő jelenlegi tervek szerint december 12. és 18. között a dániai Horsholmban tartják az U20-as I/A csoportos vb-t, amelyen a házigazda mellett a kazah, a lett, a fehérorosz és a norvég együttes lesz a mieink ellenfele. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.