- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Konkoly Zsófia már a második ezüstérmét nyerte a tokiói paralimpián

A 400 m gyorson nyert ezüstérmével a PSN Zrt. 19 éves úszója, Konkoly Zsófia nyitotta meg a magyar éremcsapot a tokiói paralimpián. De láthatóan csupán azzal nem elégedett meg az öt évvel ezelőtti riói játékokon is dobogós helyezést elért sportoló.

Konkoly Zsófia a második ezüstérmét nyerte Tokióban Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI [1]

Konkoly Zsófia a második ezüstérmét nyerte Tokióban  •  Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Magyar idő szerint szerda hajnalban a második legjobb időt úszta a S9-es kategória 200 m vegyesszámának előfutamában, és mindössze huszonegy századmásodperccel maradt el a legjobb időt teljesítő Sophie Pascoe-tól.

A döntőben aztán, ahogyan az várható volt, különmeccset vívtak az aranyéremért, Konkoly elképesztő hajrát indított, ám megelőzni már nem tudta riválisát, csak huszonhét századdal maradt alul.

A pécsi lány ezen kívül a 4×100 m-es gyorsváltó tagjaként ötödik hellyel büszkélkedhet, valamint 100 m háton hatodik lett. De a fő száma csak csütörtökön következik: az a 100 m pillangó, amelyen Rióban bronzérmet nyert.

Konkoly Zsófiával még májusban forgatott az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott Jövünk! magazin stábja; akkor ő, valamint edzője, Jancsik Árpád így nyilatkozott a paralimpiáról.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.