UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-09-02 17:39

Asztalitenisz: a párosban szerzett Eb-bronz után András Csaba már az egyesben is a legjobb formáját mutatja

A júliusi, varasdi korosztályos Eb-n párosban bronzérmet szerző 19 éves asztaliteniszező, András Csaba a közelmúltban már egyesben is magára talált, és hozza a sikereket, ugyanis a csehországi WTT-versenyen az U21-ben második lett, míg a felnőttek között a negyeddöntőig jutott.

A német TTC Fortuna Passau 19 éves asztaliteniszezője, András Csaba utolsó ifjúsági évében járva eseménydús, hullámokkal teli időszakon van túl, hiszen a gyengébb évkezdet után Eb-bronzérmes lett, majd a nyár végéhez érve újra csúcsformában játszik. „A tavalyi – koronavírus sújtotta – év után nagyon nehezen indult az idei szezonom, ugyanis a versenyek híján visszaesett a motivációm, emiatt a játékban sem sikerült stabil teljesítményt hozni. Tavasszal az első versenyeken ez abszolút meglátszott, kifejezetten gyengén kezdtem májusban Vila Realban. Portugáliában – a rám nem jellemző módon – túl stresszeltem a dolgokat, konkrétan remegett a kezem, pedig soha nem szokott. Ezek után Otocecben szintén rosszul ment a játék egyesben, de párosban már magamra találtam, és Ivor Bannal aranyérmesek lettünk. Ez adott némi lendületet végre. Összességében, ahogy újra hozzászoktam a versenyszituációkhoz egyre jobban formába lendültem" – nyilatkozta András az Utánpótlássportnak.

András Csaba újra remek formában egyesben is Forrás: MOATSZ
András Csaba újra remek formában egyesben is Forrás: MOATSZ
Majd a horvátországi utánpótlás Európa-bajnokság következett, amelyen a tehetség fiúpárosban bronzérmet szerzett, míg egyesben a negyeddöntőben és vegyes párosban a nyolcaddöntőben búcsúzott, továbbá az ifjúsági magyar csapattal a 13. helyen zárt. „Az egyik szemem sír, a másik nevet, ha visszagondolok az Eb-re. Örülök, hogy legalább egy éremmel tértem haza, de többre lehettem volna képes, ha a legjobbamat hozom, megvolt a sansz további dobogós helyezésekre is, főleg az egyéni bánt, arra abszolút fájó szívvel gondolok vissza. Néha még most is feldereng a sikertelen negyeddöntő, azonban a játékkép az Eb-n már sokkal jobban nézett ki." Rövid pihenő után jöhetett a budapesti felnőtt WTT-viadal, ám az igazi áttörést az Olomoucban rendezett ITTF-esemény jelentette, ahol a magyar fiú az U21-esek mezőnyében egyesben – négy győzelemmel – bejutott a döntőbe, és az odáig vezető úton komoly bravúrokat is végrehajtott, hiszen a legjobb 16 között például a világranglista-első, indiai Manav Vikash Thakkart verte. A BVSC-ben nevelkedett ígéret a végső győzelemért a francia Bastien Remberttel mérkőzött meg, a döntőt végül a francia nyerte három játszmában. Ezt követően a felnőttversenyben is bizonyított, ugyanis három magabiztost győzelmet aratott a selejtezőben, ezzel pedig kiharcolta a főtáblára jutást, ahol további két meglepetés siker következett, ezzel Csaba egészen a legjobb nyolcig jutott. „Egyáltalán nem számítottam arra, hogy Csehországban ilyen jól fog menni, igazából magamat is megleptem ezzel a produkcióval. Végre összeállt az egyéni játékom, csak az járt a fejemben, hogy bátran elengedjem a kezemet, ne gondoljam túl a dolgokat, játsszam a saját játékomat, és szerencsére ez meghozta a gyümölcsét. Az indiai világranglista-vezető legyőzése hatalmas önbizalmat adott, nagyon elkaptam a ritmust. Lazán, de mégis koncentráltam pingpongoztam. Ezek az eredmények most óriási löketet adnak az év további részére. Jövő héten rajtol az őszi idény a német csapatomnak, alig várom már a meccseket!" További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.