UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-09-03 17:58

Röplabda: közös a filozófia és közös a cél a MÁV Előre és az ÉDRA akadémiáján

Már az eddigiekben is együttműködött a székesfehérvári MÁV Előre Akadémia és a tatai Észak-dunántúli Röplabda Akadémia, ám a jövőbeni munkát új, közös alapokra helyezték.

Az utánpótlás-nevelésben a MÁV Előre Sport Akadémia és az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia fuzionál, s ezentúl dr. Tálosné Rozsinszky Rita – aki az eddigiekben az ÉDRA vezetőjeként dolgozott – utánpótlás szakmai igazgató irányításával zajlik a reménységek képzése. A szakembert kérdeztük a székesfehérvári és a tatai együttműködésének hátteréről. „Régóta jó viszonyt ápol egymással a két akadémia, és ugyanazokat az elveket vallja mindkét klub, így magától értetődő volt az egymásra találás, valamint a szorosabb együttműködés. A képzésben, a nevelésben nagyon hasonló a filozófiája a műhelyeknek, és ebből a fuzionálásból mindenki csak nyerhet – nyilatkozta dr. Tálosné Rozsinszky Rita az Utánpótlássportnak. – Ezáltal új lehetőségek nyílnak meg az ÉDRA fiataljai előtt is, hiszen a Máv Előrének NB I-es csapata van mindkét szakágban, ami garantálja a folyamatos fejlődést a játékosoknak. Emellett Koch Róberttel (szerk: a férfi felnőttválogatott szövetségi kapitánya; a klub szakmai igazgatója) karöltve igyekszünk megalapozni a további sikereket az új felállásban. Folyamatosan képezni szeretnénk az edzőket is, és Koch Robi külföldön megszerzett tudását kamatoztatnánk majd az utánpótlás-nevelésben."

Az új elnök dr. Tálos Péter (jobb szélen) érkezésével a MÁV Előre az utánpótlásban is változások történtek Forrás: Fehér Gábor / mavelore.hu
Az új elnök dr. Tálos Péter (jobb szélen) érkezésével a MÁV Előre az utánpótlásban is változások történtek Forrás: Fehér Gábor / mavelore.hu
A közös szakmai irányelv mellett a két egyesületnek közös csapatai is lesznek a korosztályos bajnokságokban. „A megállapodás értelmében mindkét akadémia bázisa megmarad a jelenlegi formájában, a szakmai stáb lesz ugyanaz. Emellett létrehoztunk közös csapatokat is, az U17-ben és az U19-ben ez már meg is történt. A korosztályok játékosai ősszel együtt indulnak a bajnokságokban, éppen emiatt idén nyáron már közösen is készültek hol Tatán, hol Fehérváron. Eddig jól halad a munka, már most látszanak pozitív jelek az új impulzusnak köszönhetően. Egyébként ez az együttműködés elsősorban a tehetségek kiválasztásáról szól, hiszen a legjobbakat a legmagasabb szinten kell versenyeztetni, így ha nagyobb a merítés, nagyobb lesz a konkurencia is edzéseken, amelyből csak profitálhatnak a röplabdázóink." További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.