- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: a címvédőt legyőzve vb-elődöntős az U20-as válogatott

Nem lesz újabb görög címvédés az U20-as vízilabdázók világbajnokságán: az elmúlt két kiírás győztesét a nyolc között állította meg a remekül játszó magyar válogatott.

A címvédőt legyőzve vb-elődöntős az U20-as válogatott Forrás: vlv.hu [1]

A címvédőt legyőzve vb-elődöntős az U20-as válogatott  •  Forrás: vlv.hu

Cseh Sándor együttese a prágai vb C csoportjának győzteseként egyből, a görög csapat az oroszok nyolcaddöntőbeli 11–7-es legyőzését követően került a pénteki negyeddöntőbe, melyet igen koncentráltan kezdtek a magyar fiúk.

Az első gólra kicsivel több mint két és fél percet kellett várni. Gyapjas Brendon bravúrral védett, az ellentámadásban meg-télt büntetőt pedig Vigvári Vendel bombázta a kapuba. A görög egyenlítésre Batizi Benedek nagy gólja volt a válasz, majd a kettős emberelőnyből kapott találatra a csapatkapitány Konarik Ákos felelt nagyszerű pattintott lövéssel (3–2).

A második negyed görög góllal kezdődött, ám aztán Gyapjas újabb kiváló védéseket mutatott be, a másik oldalon pedig Vigvári Vendel és Konarik is folytatta a gólgyártást (5–3). A harmadik játékrészben megint a két már felnőttválogatottban is bemutatkozott kitűnőség villant a legfontosabb pillanatokban. Vigvári Vendel egy, Konarik két gólt szerzett, a görögök pedig megint csak eggyel kevesebbre voltak képesek (8–5).

A záró nyolc percben féltávig tartotta biztos előnyét a magyar csapat, ekkor Konarik ötméteresből növelte azt, de egyből jött a görög gól is. Két perc és húsz másodperc volt hátra, amikor kettőre zárkóztak a hellének, és két perc, amikor Vigvári Vince is úgy döntött, hogy feliratkozik a góllövőlistára.
A következő görög gólhoz szerencse is kellett – becsúszott a blokkok alatt, ám ekkor már a játékidő is fogytán volt, közte pedig még kettő állt az eredményjelzőn. Egy perccel a vége előtt minden eldőlt: Vigvári Vince kapufás lökete a hálóban kötött ki. Az pedig már nem sok mindenkit érdekelt, hogy a görögök ötméteresből szépítettek. A magyar csapat kijátszotta utolsó támadóidejét, a meccset pedig Gyapjas védése zárta.

A válogatott 11–9-re nyert, és szombaton 18 órától a szerbekkel találkozik az elődöntőben. A meccs legjobbjának az öt gólig jutó Konarik Ákost választották.

A mérkőzés:

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA
Negyeddöntő
Magyarország–Görögország 11–9 (3–2, 2–1, 3–2, 3–4)
Gólszerzők: Konarik 5, Vigvári Vendel  3,  Vigvári Vince 2,  Batizi
A magyar U20-as válogatott kerete:
Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.