- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a zalakarosi leány utánpótlástornát

Hat napon át pattogott a kosárlabda a nyár végén a zalakarosi általános iskola tornatermében. Összesen négy korosztályban (junior, kadét, serdülő és gyermek) rekord létszámú 26 csapat jelentkezését fogadták el a szervezők – írja az eseményről a wbasket.hu. [1]

Az együttesek az ország minden szegletéből – DVTK Miskolc, Szeged KE, KSC Szekszárd, PVSK NA Pécs, Széchenyi KA Győr, Vasas KA, Csata DSE, Kiss Lenke KS, Ricsilla Zalaegerszeg – érkeztek a legkiválóbb utánpótlás-nevelő műhelyekből.

Forrás: wbasket.hu [2]

 •  Forrás: wbasket.hu

A torna mérkőzései lehetőséget adtak a szakembereknek a felékszülésre is az új bajnoki évad megkezdése előtt. Az U18-as korosztályban öt, U16-ban nyolc, U14-ben nyolc, míg U12-ben öt csapat szállt harcba a végső sikerért.

A legidősebbek között a DVTK Miskolc csapata nyerte a döntőt a Kanizsai Vadmacskák ellen. Eközben a kadétok mezőnyében a Csata DSE szerezte meg az első helyet PVSK NKA előtt.

A serdülők aranyérmei a Szeged KE játékosainak a nyakába kerültek, megelőzve a második helyen záró a Csata DSE I. csapatát. A legifjabbak tornáját pedig a Csata DSE nyerte, míg a Vasas Akadémia végzett ezüstérmesként.

Minden csapatból a legjobb teljesítményt nyújtó játékos különdíjban részesült.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.