UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-09-07 11:16

Vívás: szeptember végén is kezdődhet a hazai versenyszezon

A tervek szerint november elején már világkupaversenyt is rendeznek a juniorkorú vívóknak, a kadétok európai körversenyeinek pontosítása pedig még ezen a héten megtörténik.

A hazai vívószövetség tájékoztatása szerint hamarosan elkezdődik a 2021/22-es versenyszezon, októberben pedig a tervek szerint Európa-bajnokságot rendeznek Plovdivban. Erről Boczkó Gábor sportigazgató beszélt a legfőbb honi szervezet portáljának.

November elején már világkupaversenyt is rendeznének a junioroknak, a kadétok európai körversenyeinek pontosítása pedig még ezen a héten megtörténik Forrás: Magyar Vívószövetség
November elején már világkupaversenyt is rendeznének a junioroknak, a kadétok európai körversenyeinek pontosítása pedig még ezen a héten megtörténik Forrás: Magyar Vívószövetség
„A versenynaptár első változatát, az úgynevezett 1.0-ás verziót a válogatottak vezetőedzői elkészítették. A tervezet most halad a maga útján, megtárgyalják a fegyvernemi bizottságok, a szakmai bizottságok, majd végül az elnökségek kell elfogadnia. A szövetségi kapitánynak rögzítenie kell a válogatási elveket, azokat is jóvá kell hagyni. A hónap végén, legkésőbb október elején reményeink szerint idehaza rendben elkezdődhet a 2021/22-es versenyszezon” – nyilatkozta a korábbi olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző. Boczkó Gábor azt is elmondta, hogy az említett, 1.0-ás verzióban szerepelnek a nemzetközi versenyek, ugyanakkor ezzel kapcsolatosan bőven akadnak kérdőjelek. A juniorok világkupáit a tervek szerint november elején, a felnőttekét november végén kezdik az eredeti kiírás alapján. A kadét európai körversenyek véglegesítése ezen a héten történik meg, méghozzá az európai szövetség szocsi kongresszusán.
Boczkó Gábor szeptember végi, október eleji szezonkezdetről tájékoztatott  Forrás: Magyar Vívószövetség
Boczkó Gábor szeptember végi, október eleji szezonkezdetről tájékoztatott Forrás: Magyar Vívószövetség
„Harminc éves az európai szövetség, ezt is megünnepli a hétvégén a kongresszus. Az elnök minden bizonnyal az orosz Sztanyiszlasz Pozdnyakov marad, ő az egyedüli jelölt a posztra. Újraválasztják a végrehajtó bizottságot, az úgynevezett COMEX-et is. Ennek mostanáig én is tagja voltam, és Csampa Zsolt elnök úr támogatását élvezve ismét beadtam jelentkezésemet. Az ülés és a szavazás egyébként hibrid módon történik. Akik a koronavírus miatt nem tudnak, vagy nem akarnak elutazni a tisztújító kongresszusra, azok is leadhatják voksukat” – tájékoztatott a sportigazgató. A több utánpótláskorút is érintő Európa-bajnoksággal kapcsolatosan a szakember annyit mondott, hogy az október közepére tervezett plovdivi esemény költségvetését és körülményeit is ellenőrzik, de valószínűleg nem lesz akadálya a rendezésnek. Magyar részről a vezetőedzők teszik majd le javaslatukat a válogatottra, a sportigazgató reméli, hogy minél erősebb keret utazik Bulgáriába. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.