UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-09-08 16:43

Jégkorong: Stanley-kupa győztes mentoredzőt igazolt az újpesti akadémia

A játékosként négyszeres NHL-bajnok Duane Sutter lett az Újpest Jégkorong Akadémia mentoredzője, valamint fejlesztési igazgatója – jelentették be a lilák a szerdai sajtótájékoztatójukon.

Duane Sutter amellett, hogy játékosként négyszer is elhódította a Stanley-kupát a New York Islanders gárdájával, dolgozott az NHL-ben vezető- és másodedzőként, fejlesztési igazgatóként, valamint másodedzőként is.

Duane Sutter nagy kihívásnak tartja az újpesti munkát Forrás: Újpest Jégkorong Akadémia
Duane Sutter nagy kihívásnak tartja az újpesti munkát Forrás: Újpest Jégkorong Akadémia
A kanadai szakember a szerdai bemutatkozásán elmondta, át szeretne adni azt a tudást és mentalitást, amit profi hokiban az elmúlt bő negyven évben szerzett, majd hozzátette, hogy az újpesti az első európai megbízatása. Komplex feladatot lát majd el a Megyeri úton: a játékosok mellett az akadémia edzőit is képezni fogja, a szülőkkel havi rendszerességgel találkozik, és az utánpótláscsapatoknál videós elemzéseket is terveznek. Kovács Attila, az akadémia sportigazgatója – aki az előző idényben még a felnőttcsapatban játszott – hangsúlyozta: a tao révén eddig mennyiségben sikerült előrelépni a magyar hokinak, most pedig a minőségre koncentrálnak. Ahhoz, hogy ez a folyamat végbemenjen, szükség volt egy külföldről érkező komoly szakemberre. Mint arról már korábban beszámoltunk, a nyártól Magyarországon négy állami hokiakadémia működik: a fővárosban az újpesti mellett a Budapesti Jégkorong Akadémia – amely a MAC és a KMH közös programja –, valamint Székesfehérváron és Miskolcon. Emellett létrehoztak két alközpontot is (Győr, Debrecen). További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.