UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-09-08 12:35

Labdarúgás: magabiztos győzelmet aratott a San Marino elleni U21-es Eb-selejtezőn a magyar válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott magabiztos győzelemmel folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező csoportjában: Skribek Alen duplájával, valamint Baráth Péter és Kiss Tamás góljaival 4-0-ra nyert San Marinóban.

A magyar U21-es válogatott az Izraeltől elszenvedett 2-1-es vereség után San Marinóba utazott, hogy a csoport papíron leggyengébb csapata ellen próbáljon javítani. Gera Zoltán öt helyen változtatott múlt heti kezdőcsapatán, Csontos Dominik, Baráth Péter, Skribek Alen, Tóth-Gábor Kristóf és Bukta Csaba került be az együttesbe. Az MLSZ beszámolója szerint magyarok lendületesen kezdték a mérkőzést, már a 3. percben közel jártak a gólszerzéshez, egy bal oldali beadás után Tóth-Gábor csúsztatott 5 méterről a bal kapufa tövére. A folytatásban is a hazai térfélen zajlott a játék, a hazaiak nagy erőkkel védekeztek, a mieink pedig próbálták megbontani a felállt védelmet.

A gólszerző Baráth Péter (16-os mezszámmal) ünnepli a magyarok első találatát Forrás: MLSZ
A gólszerző Baráth Péter (16-os mezszámmal) ünnepli a magyarok első találatát Forrás: MLSZ
Szánthó Regőt bokasérülés miatt kellett lecserélni bő negyedórával a kezdősípszó után, helyére a felcsúti Komáromi György állt be, az eset azonban csak néhány percre fogta meg a magyar csapatot, amely jó néhány helyzetet kialakított a hazai kapu előtt. A nyomás a 29. percben érett góllá, amikor Baráth Péter fejelt öt méterről a kapuba Skribek beadása után; ezzel a találattal vezetett a szünetben a vendég gárda. A második játékrész során még nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a magyar srácok, ami a gólok számában is megmutatkozott: az első negyvenöt perc során gólpasszal jelentkező Skribek kétszer is mattolni tudta az ellenfél kapusát, majd a hosszabbításban Kiss Tamás állította be a 4–0-ás végeredményt. Gera Zoltán így nyilatkozott a lefújás után: „Végig koncentráltan játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki a mérkőzésen. Örülünk a győzelemnek, mert néha a kötelező győzelmeket is nehéz hozni, de ma jó mentalitással álltak bele a mérkőzésbe a játékosok. Van még hova fejlődni, de önbizalom szempontjából jót tett a csapatnak ez a győzelem.” Magyarország U21-es válogatottja két mérkőzés után egy győzelemmel és egy vereséggel a csoport harmadik helyét foglalja el. A következő Eb-selejtezőn hazai környezetben lépnek pályára Lengyelország fiataljai ellen. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.