UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2021-09-08 17:46

Mit üzen Tokió? – világklasszisok a közelgő utánpótlás-konferencián

Különleges programmal, klasszis sportolók, a sportszakma és a sporttudomány legjobbjainak részvételével rendezi meg szeptember 21-én, kedden hagyományos utánpótlás-nevelési konferenciáját az Utanpotlassport.hu szerkesztősége. Az immár tizenegyedik alkalommal tartandó eseménynek – amely ezúttal a Mit üzen Tokió? címet viseli – a Lurdy Ház Rendezvényközpontja ad otthont; a szervezők még várják az edzők, a testnevelő tanárok, az érdeklődő szülők jelentkezését.

Egy nap az utánpótlásért címmel 2011 óta rendez minden évben rendkívüli érdeklődéssel kísért konferenciát a korosztályos sport aktuális témaköreiben az Utanpotlassport.hu. A mostani, szeptember 21-i, interaktív, praktikus tanácsokkal, ötletekkel szolgáló eseményen az idei nyári olimpián szerzett, utánpótlás-nevelésben hasznosítható tapasztalataikat osztják meg a hallgatósággal a játékok sikeremberei, valamint a sportszakma és a sporttudomány legjobbjai.

A rendezvényre még lehet jelentkezni. Részletes program és regisztráció a https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon.

A Mit üzen Tokió? „alcímű” rendezvényen a résztvevők beszélgetést hallhatnak Szilágyi Áron háromszoros ötkarikás bajnok kardvívóval, Lőrincz Tamással és Lőrincz Viktorral, a játékok arany-, illetve ezüstérmes birkózójával, a még utánpótláskorú fiatalok közül pedig a kajak egyes 1000 méteren másodikként célba érő Varga Ádámmal, valamint a női kézilabda-válogatott egyik legjobbjával, Vámos Petrával. Ahogyan ők, a további előadók is arról osztják meg gondolataikat a hallgatósággal, hogy melyek azok a legfontosabb tanulságok, amelyek a játékokon látottak alapján leszűrhetők a hazai utánpótlás-nevelésben dolgozók, az edzők, a testnevelő tanárok, a fiatalok szülei számára. Másképpen: a tokiói tapasztalatok alapján hogyan válhat hatékonyabbá, sikeresebbé a jövő sportolói generációjának felkészítése?
A birkózó Lőrincz testvérek is elmondják utánpótlás-neveléssel kapcsolatos gondolataikat a konferencián Forrás: cegledipanorama.hu
A birkózó Lőrincz testvérek is elmondják utánpótlás-neveléssel kapcsolatos gondolataikat a konferencián Forrás: cegledipanorama.hu
Az előadók között lesz Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társasága sportigazgatója, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, dr. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, dr. Toman József, a válogatott kereteket ellátó sportorvosi szolgálat vezetője és dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem pszichológia és sportpszichológia tanszékének vezetője. A Lurdy Ház Rendezvényközpontjában, az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága és a Decathlon támogatásával tartandó, délután fél 10-től délután 4-ig tartó, ebéddel egybekötött konferencia fővédnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A Magyar Edzők Társasága 10 kreditpontot ír jóvá a Kiemelt Edzői Programban, az Utánpótlás Edzői Programban, illetve a Gerevich Aladár Sportösztöndíj Programban az eseményen részt vevő edzőknek. A konferencia résztvevői kedvezményesen vásárolhatják meg a harminc hazai klasszis sportoló gyermek- és fiatalkori életútját bemutató Így lettünk bajnokok című sikerkönyvet.

A rendezvényre még lehet jelentkezni. Részletes program és regisztráció a https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon.