UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-09-08 15:34

Ökölvívás: Bernáth Imre aranyérmes lett a szabadkai Aranykesztyű-versenyen

A 48 kg-sok között érdekelt Bernáth Imre szerezte a magyar csapat egyetlen elsőségét a szerbiai Aranykesztyű ökölvívóversenyen, miközben Bernáth László, Búza Rafael és Pap Kata ezüstérmes lett.

Harminckilencedik alkalommal rendezték meg a vajdasági Szabadkán az Aranykesztyű ökölvívóversenyt, amelyet ezúttal a 2003-as és 2004-es korosztálynak írtak ki. A legeredményesebb nemzetek közül Oroszország, Grúzia, Ukrajna, Olaszország, Románia és Bulgária is részt vett a viadalon.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
A magyar csapat egyetlen aranyérmét a 48 kg-os Bernáth Imre hozta haza, aki a döntőben a szerb Mile Jovanovicsot múlta felül. Testvére, Bernáth László (51 kg) viszont nem bírt az olasz Alessio Camiolóval, így második lett. Hozzá hasonlóan ezüstéremmel zárta az eseményt Buza Rafael (63 kg), aki a szerb Uros Csingelicstől és Pap Kata (48 kg), aki az orosz Karina Fejzulinától kapott ki. Ám a magyar válogatott így is szép mérleggel, egy arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel zárta a szerbiai megméretést.   További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.