- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: vasárnap kezd az U17-es válogatott az Eb-n

Vasárnap az oroszok elleni összecsapással kezdi meg szereplését az U17-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály máltai Európa-bajnokságán.

Vasárnap kezd az U17-es válogatott az Eb-n Forrás: MVLSZ [1]

Vasárnap kezd az U17-es válogatott az Eb-n  •  Forrás: MVLSZ

A Kiss Csaba által irányított nemzeti együttes a kontinensviadal C csoportjában az oroszok mellett a fehéroroszokkal és a németekkel találkozik.

A csapat az Eb-főpróbájaként a szegedi Tiszavirág-kupán szerepelt, és bár akkor a szerbektől, a horvátoktól és a hollandoktól is vereséget szenvedett, Máltán az éremszerzés lesz a célja. Az is bizakodásra ad okot, hogy ez a korosztály két évvel ezelőtt megnyerte az U15-ös Eb-t Burgaszban.

„A szegedi torna után miként bennem, a srácokban is leülepedtek a dolgok, sok olyan visszajelzést kaptam, ami optimizmusra adhat okot – idézi Kiss Csabát a waterpolo.hu [2]. – Sok mindent átbeszéltünk, átértékeltünk, talán sikerült a terhet is levenni a vállakról. Nem nyomasztja őket, hogy ezt az Európa-bajnokságot meg kell nyerniük, mint két éve, hiszen pont a Tiszavirág-kupán láthattuk, milyen sok erős csapat van. Ami jó hír, mi is köztük vagyunk, éremesélyesként utazunk, bízom a fiúkban, mert tudom, jó vízilabdázók.”

FIÚ U17-ES EB, MÁLTA
Csoportbeosztás
A-csoport: Olaszország, Montenegró, Hollandia, Ukrajna
B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Málta, Románia
C-csoport: Fehéroroszország, Németország, Magyarország, Oroszország
D-csoport: Georgia, Görögország, Szerbia, Törökország
A magyar válogatott csoportmérkőzései
2021. szeptember 12., vasárnap: Oroszország–Magyarország, 16:20
2021. szeptember 13., hétfő: Fehéroroszország–Magyarország, 10:20
2021. szeptember 14., kedd: Németország–Magyarország, 13:00
A magyar U17-es válogatott kerete:
Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc Ágoston, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince
Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.