- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézi: Fazekas Gergő kulcsszereplője volt a Fejér-B.Á.L. Veszprém győztes nyitányának az NB I-ben

A Szeged és Veszprém előrehozott mérkőzéseitől eltekintve a múlt héten kezdődött a felnőtt kézilabda NB I 2021/22-es idénye. Az új szezonban mind a fiúk, mind pedig a lányok között a 2002. január 1. után született játékosok számítanak utánpótláskorúnak, az ő teljesítményüket vizsgáltuk.

Fazekas Gergőt nem tudták tartani a komlói védők sem Forrás: VKKFT Veszprém Facebook [1]

Fazekas Gergőt nem tudták tartani a komlói védők sem  •  Forrás: VKKFT Veszprém Facebook

Érdekes, hogy az elmúlt szezonnal szemben ezúttal talán a fiúk kezdtek jobban. A legtöbb gólt az előző évadban is remeklő Fazekas Gergő lőtte, a 18 éves játékos hat találata ráadásul 34-31-es győzelmet is ért a Komló ellen a most már Fejér-B.Á.L. néven futó, második számú veszprémi csapatnak.

Egyébként a Telekomban is kitettek magukért a fiatalok, az új szezonban láthatóan nagyobb szerep hárul majd rájuk, a Csurgó 34-21-es legyőzéséből Ilics Zoran (19) négy, Lukács Péter (19) három góllal vette ki a részét.

Bemutatkozott az élvonalbeli újonc NEKA is a bajnoki címvédő Pick Szeged otthonában. Ahogyan az várható volt, a Tisza-partiak még nagy falatnak bizonyultak, 40-22-es hazai siker lett a vége. A találkozóról részletesebben ITT [2] írtunk.

Faragó Luca és a Vasas bravúros győzelmet aratott az első fordulóban Fotó: Vasas Attila/Vasas SC [3]

Faragó Luca és a Vasas bravúros győzelmet aratott az első fordulóban  •  Fotó: Vasas Attila/Vasas SC

A lányok között a leginkább az élvonalba három év után feljutó Vasas junior Európa-bajnok játékosai villogtak, Faragó Luca (19) négyszer, Kajdon Blanka (19) pedig kétszer talált be az Alba Fehérvár kapujába, ezzel pedig bravúros, 26-24-es győzelemhez segítették a piros-kékeket.

Szintén sikerült a győztes bemutatkozás a Dunaújvárosi KKA korosztályos Eb-aranyérmesének, Farkas Johannának (19), aki kétszer járt túl a szombathelyi védők eszén a hétvégi 26-23-as siker alkalmával.

További korosztályos híreink KÉZI [4]LABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.