- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kajak-kenu: a csehországi ORV-n sem volt valódi kihívója a magyar válogatottnak

Nem telt el sok idő a portugáliai U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság óta, és máris újabb nemzetközi megméretés előtt álltak a magyar fiatalok. A péntektől vasárnapig tartó Olimpiai Reménységek Versenyén, amelynek ezúttal a csehországi Racice adott otthon a 2004 és 2006 között sportolók indulhattak.

A végeredményen pedig nem kell csodálkozni. A harmincöt résztvevő ország közül ismét kimagaslott a magyar csapat, amely 25 arany-, 27 ezüst- és 13 bronzérmet gyűjtött, miközben a második helyezett németek mindössze hét elsőséget könyvelhettek el.

Állandóan a magyar versenyzők álltak a dobogó tetején Racicében Forrás: MKKSZ [1]

Állandóan a magyar versenyzők álltak a dobogó tetején Racicében  •  Forrás: MKKSZ

A keretben akadtak olyanok, akik néhány nappal korábban még Portugáliában a világbajnokságon szerepeltek, mégis elindultak az ORV-n is. Az egyik ilyen Panyik Zsombor volt, aki meg is nyerte a kajak egyes ezer métert U17-ben. A kajakosoknál még ki kell emelni Kertész Gréta nevét, aki szintén U17-ben négy arany- és egy ezüstéremmel zárt. A legfiatalabbaknál Tölgyesi Flóra két-két első és második helyet szerzett, míg Kollek Bálint U16-ban az egyes ötszáz és ezer méteren diadalmaskodott.

Kenuban a 15 éves Győre Panna egyes kétszáz és ötszáz méter mellett, Varga Nellivel a páros ötszázat is megnyerte, míg kétszázon második lett. Az U16-osok között Mitropoulos Iliász C2 1000 méteren Mészáros Milánnal nyert, egyes ötszázon második lett.

A nagyszerű szereplést követően az utánpótláskorú kajakosok szövetségi kapitánya, Makrai Csaba elégedetten értékelt a kajakkkenusport.hu-nak:

„Méltó módon képviselték a magyar színeket, büszke vagyok rájuk. Remek csapat jött össze, gyakorlatilag innen kerül ki a jövő utánpótlás világ-és Európa-bajnoki kerete is. Biztos vagyok benne, hogy a most itt versenyzők közül sokakról fogunk még hallani.”

Az ORV részletes eredményei elérhetőek ITT [2].

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN [3] a sportági aloldalunkon.