- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Motorsport: jövőre is a MotoGP utánpótlás-sorozatában versenyezhet Görbe Soma (16)

A 16 éves versenyző – aki a 27 fős mezőny egyetlen magyar indulója volt az idén – az MTI-nek kedden elmondta, a múlt hétvégén, Aragónban rendezett szezonzáró futamok után közölték vele, hogy elégedettek voltak az elvégzett munkájával és jövőre is számítanak rá a mezőny tagjaként – írja az NSO [1].

A 16 éves Görbe Soma jövőre ismét rajthoz állhat a Red Bull Rookies Cupon Forrás: Instagram, Görbe Soma [2]

A 16 éves Görbe Soma jövőre ismét rajthoz állhat a Red Bull Rookies Cupon  •  Forrás: Instagram, Görbe Soma

A Red Bull Rookies Cupban a Moto3-as versenymotorokhoz nagyon hasonló technológiájú KTM versenygépekkel indulnak a tehetséges motorosok.

„Úgy érzem, hogy vezetéstechnikai szempontból sokat sikerült fejlődnöm ebben az évben, és azt is megtanultam, hogy mi a helyes mentalitás, hozzáállás a versenyhétvégéken” – nyilatkozta Görbe Soma, aki az idén az összetett pontverseny 20. helyén végzett, a következő idényben pedig az első 10 között akar zárni.

„A mostani évadra az volt a célkitűzés, hogy a lehető legtöbbször pontot tudjak szerezni, vagy a pontszerző helyek közvetlen közelében motorozzak. Örülök, hogy ez sikerült” – mondta a magyar versenyző. Hozzátette, a legjobb élménye ebben az évben az volt, amikor fel tudta venni a ritmust és a tempót az élmezőnnyel, illetve pontszerző pozíciókban ért célba. Az idény csúcspontjának azt tartja, amikor az elmúlt hétvégén meghívást kapott a sorozatba a következő esztendőre.

Görbe Soma szerint a gyorsasági motorozásban hasonló lépcsőfokokat kell végigjárni a versenyzőknek, mint a formula autózásban, így a Red Bull Rookies Cup után a következő szintet a Moto3-as világbajnokság jelenti.

Magyarország a tervek szerint 2023-tól a hajdúnánás közelében tervezett versenypályán világbajnoki futamokat rendez majd.

További korosztályos híreink MOTORSPORTBAN [3] a sportági aloldalunkon.