- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Öttusa: Bauer Blanka bronz-, a leánycsapat ezüstérmes az U17-es vb-n

Szerdán három magyar öttusázólánynak szurkolhattunk az Alexandriában zajló ifjúsági világbajnokság U17-es egyéni döntőjében, közülük Bauer Blanka szerepelt a legjobban, és nagyszerű versenyzés után a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Bauer Blanka (jobbra) remek versenyzéssel lett vb-harmadik Forrás: EMPF [1]

Bauer Blanka (jobbra) remek versenyzéssel lett vb-harmadik  •  Forrás: EMPF

Mellette azért Zemán Zóra és Haraszin Linda is kitett magáért Egyiptomban, ennek jutalmaként pedig a csapat ezüstérmet szerzett.

Az U17-es viadalon, melyen a korosztály képviselői még csak háromtusáznak, Bauer Blanka az úszást a 36 fős finálé mezőnyének a 16. legjobb idejével abszolválta, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) viszont szokásához híven remekelt, és kiválóan hajrázva, összességében a harmadik legjobb teljesítménnyel odaért a dobogóra. A Budapesti Honvéd 16 éves ígérete azután szerzett vb-érmet, hogy szeptember elején a portugáliai Európa-bajnokságon ugyanúgy bronzot akasztottak a nyakába.

Bauer Blanka az Eb után a vb-n is kiválóan lőtt és futott Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere [2]

Bauer Blanka (mögötte edzője, Bátonyi Balázs) az Eb után a vb-n is kiválóan lőtt és futott  •  Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere

A leánycsapat akkor szintén Bauer, Haraszin, Zemán összetételben aranyérmes lett, most a tinédzserek a második helyet érdemelték ki. A nyáron a Dombóvári SI-ből a Honvédba igazolt, és a fővárosba költözött 15 éves Zemán Zóra stabilan a középmezőny elejéhez tartozott, és végül a 9. helyen zárt, míg a miskolci Swimming Pentathlon Club 2007-ben(!) született reménysége, Haraszin Linda a 9. legjobb időt „kombizva” a 19. helyen fejezte be a versenyt a jóval idősebbek társaságában.

A vb-dobogóra is felállhatott az U17-es leánycsapat ( bal szélen, balról:Bauer, Haraszin, Zemán) Forrás: EMPF [3]

A vb-dobogóra is felállhatott az U17-es leánycsapat ( bal szélen, balról:Bauer, Haraszin, Zemán)  •  Forrás: EMPF

A lányok ezzel a magyar küldöttség második és harmadik érmét szerezték Egyiptomban, miután kedden Dobronyi Dorina és Marschall Réka U19-es váltója lett a harmadik. Szerdán az U17-es lányok döntője mellett az U19-esek vegyes váltók is érdekeltek voltak. A magyar színeket képviselve Holéczy-Fehér Bogdán és Gyarmati Lili a 13. helyen fejezte be a vébét.

Az U17-es lányok egyéni versenyét az Eb-ezüstérmes fehérorosz Mira Buraya nyerte az orosz Jelizaveta Szkudnyakova előtt, csapatban a fehéroroszoké lett az arany, az oroszoké a bronz, az U19-es mix váltók megméretésén pedig megint csak belorusz siker született: Ivan Prityku és Anasztaszija Malasenoka nyert.

A részletes eredmények ITT [4] érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  [5]a sportági aloldalunkon