UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-09-19 11:08

Aerobik: bronzérmes a magyar csapat a pesarói junior Eb-n

Szeptember 17. és 19. között az olaszországi Pesaróban rendezik a 12. felnőtt és junior aerobik Európa-bajnokságot. A második versenynapon, szombaton véget értek a selejtezők, melyek végeredményei egyúttal meghatározták a csapatverseny végső sorrendjét is, így a magyar juniorválogatott a hét fős mezőnyben bronzérmet szerzett.

Az aerobik Európa-bajnokság első és második napján a selejtezőket rendezték meg, ezek összesítése adja ki a nemzetek közötti pontverseny végeredményét. A magyar juniorok – megismételve a két évvel ezelőtti teljesítményüket – bronzérmesként zártak a csapatrangsorban az orosz és a román válogatott mögött.

Fotó: Simone Ferraro / European Gymnastics
Fotó: Simone Ferraro / European Gymnastics
A csapatverseny sorrendjét a kvalifikáció különböző versenyszámaiban – egyéni, páros, trió, csoport és aerodance – elért öt legjobb eredmény alapján számítják ki. A legkevesebb helyezési pontot gyűjtő együttest hirdetik ki győztesnek. A mieink közül a Nádudvari Patrik, Fejér Fruzsina, Mikulecz András trió másodikként (19.300) jutott a vasárnapi döntőbe. Továbbá a Görgényi Ilona, György Renáta, Balogh Gréta, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka alkotta gárda 16.950 ponttal a selejtező harmadik helyén végzett az aerodance kategóriában, valamint a csoportok viadalán a Csitkovics Fanni, Fejér Fruzsina, Mikulecz András, Nádudvari Patrik, Poscher Bálint összeállítású egység 19.300 ponttal negyedikként kvalifikálta magát a fináléba. Majd a juniorok mezőnyében a fiúk egyéni versenyében Mikulecz András 19.800 ponttal első számú tartalékként zárt (9. hely), míg a vegyes párosok között a Fejér Fruzsina, Poscher Bálint kettős 19.350-es pontszámmal hatodik helyen jutott be a legjobbak közé.

12. FELNŐTT ÉS JUNIOR AEROBIK EURÓPA-BAJNOKSÁG, PESARO A junior-csapatverseny végeredménye: 1. Oroszország (11 helyezéspont), 2. Románia (13), 3. Magyarország (24)

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.