- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Aerobik: bronzérmet nyert az Eb-n a junior aerodance csapat

Forrás: EG [1]

 •  Forrás: EG

A kontinensviadal záró napja a juniorok szerenkénti fináléivel vette kezdetét. A magyar delegáció női-férfi egyéni és vegyespáros kategóriákban nem volt érdekelt. A trióknál a Nádudvari Patrik, Fejér Fruzsina, Mikulecz András hármas másodikként jutott be a döntőbe, ahol azonban nem sikerült megismételni a selejtezőben nyújtott teljesítményt, és 18.250 ponttal nyolcadikként fejezték be a viadalt. A csoportoknál a Csitkovics Fanni, Fejér Fruzsina, Mikulecz András, Nádudvari Patrik, Poscher Bálint összeállítású egység javított selejtezőbeli pontszámához képest, azonban ez sem volt elég az előrelépéshez, és csakúgy, mint a kvalifikáció alkalmával, ezúttal is negyedik helyen végeztek(19.450) – írta közleményében a Magyar Torna Szövetség.

Következett a juniorok utolsó száma, az aerodance, ahol a Görgényi Ilona, György Renáta, Balogh Gréta, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka összeállítású magyar egység három tizedponttal többet kapott, mint a selejtezőben, és végül 17.250 pontot szerezve harmadik lett.

A verseny után így értékelt Sipos Mónika edző: „Trióban sajnos egy rontás miatt csúsztak le a nyolcadik helyre versenyzőink. Ami a csoportot illeti, ott a pontszámot tekintve harmadikok lettünk a brittekkel holtversenyben, de mivel az ő kiviteli pontjuk magasabb volt, végül ők előttünk végeztek. Aerodanceben a Görgényi Ilona, György Renáta, Balogh Gréta, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia, Szücs Janka összeállítású csapat nagyon szép gyakorlatot mutatott be, ami bronzérmet ért, nagyon örülünk, hiszen emellé még ott van a szombati team ranking harmadik hely is.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.