- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: bronzérmes a 3×3-as fiúválogatott a lisszaboni U17-es Eb-n

Miután a Lekli József szövetségi edző vezette U17-es fiúválogatott szombaton a csoportja második helyen zárt, továbbjutott a legjobb nyolc közé a Lisszabonban zajló 3×3-as korosztályos kosárlabda Európa-bajnokságon, majd a vasárnap délutáni negyeddöntőben a német csapat volt az ellenfele a Ságodi Róbert, Szabó Dániel, Horváth Ádám és Kőházi Bence összetételű magyar együttesnek.

Forrás: FIBA.Basketball [1]

Bronzémesként zárt az U17-es fiúválogatott a lisszaboni Eb-n  •  Forrás: FIBA.Basketball

A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, kifejezetten kevés pont született a tíz perc alatt. A mérkőzés nagyrészében a németek jártak előrébb, azonban a végjátékban a mieink néhány távoli dobással abszolút elbizonytalanították az ellenfelet, majd Ságodi vezérletével 13-9-es győzelmet arattak. Ezt követően a fináléba jutásért az ukrán alakulat következett.

Az elődöntőt ugyan a piros-fehér-zöld csapat kezdte jobban, de hamar átvették a vezetést keleti szomszédaink, a mérkőzés kétharmadánál már négy ponttal is vezettek az ukránok, ám a magyar gárda ennek ellenére is kiélezetté tette a végjátékot. Ságodi büntetőkkel egyenlíthetett volna a legvégén, de mindkét dobása kimaradt, így a válogatott 14-12-re kikapott, és a bronzmeccsen folytathatta a hazai környezetben szereplő portugálok ellen.

Az éremcsatában Lekli legénysége gyorsan 4-0-s előnyre tett szert, és a korán megszerzett vezetéssel sokáig jól sáfárkodtak Kőháziék, a végjáték kezdete előtt viszont egy pontra zárkóztak a házigazdák. Azonban ettől cseppet sem torpantak meg a fiúk, Horváth két duplával végérvényesen szertefoszlatta a portugálok dobogós reményeit. A mieink 16-12-re diadalmaskodtak, így szenzációs eredményt elérve bronzérmesek lettek a lisszaboni kontinensviadalon a szlovén és az ukrán válogatott mögött.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.