- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kajak-kenu: öt aranyérmet nyertek a magyar fiatalok a koppenhágai felnőtt-világbajnokágon

A nyári tokiói olimpia után több utánpótláskorú versenyző is helyet kapott a koppenhágai világbajnokságra utazó kajak-kenu válogatottban. Egy nagy hiányzót mégis meg kell említeni, a 21 éves, Japánban K1 1000 méteren ezüstérmes Varga Ádám ezt a versenyt most kihagyta.

Gazsó Alida Dóra világbajnok lett K1 1000 méteren Forrás: kajakkenusport.hu [1]

Gazsó Alida Dóra világbajnok lett K1 1000 méteren  •  Forrás: kajakkenusport.hu

Ott volta azonban Gazsó Alida Dóra (21), aki miután ezer egyesben nem talált legyőzőre, K4 500-on Kozák Danutával, Csipes Tamarával és Kárász Annával ezüstérmes lett. Szintén kétszer állhatott dobogóra a 22 esztendős Adolf Balázs, a C1 1000 méteren nyert bronzérme után az ötezres számban világbajnok lett.

Három érmet is hazahozhat a kajakos Lucz Anna (22): kétszázon egyesben és Kiss Blankával párosban is második lett, míg a Csizmadia Kolossal alkotott vegyespárosa verhetetlennek bizonyult. A korosztályos világversenyeken már többször bizonyított Kőhalmi Emese (19) is megszerezte első nagy sikerét a felnőttmezőnyben, ő K1 5000 méteren nyert.

A Bragato Giada (22), Nagy Bianka (21) kenupáros 200 méteren bronz-, míg Gönczöl Laura (18) és Opavszky Réka (18) Balla Virággal és Takács Kincsővel kiegészülve C4 500 méteren ezüstérmet könyvelhetett el. A paralimpián győztes Kiss Péter Pál (18) pedig a világbajnokságon is elbírta az esélyesség terhét, és újra diadalmaskodott KL1-ben.

„A fiatal versenyzők számára szerintem hatalmas élmény volt felnőtt világbajnokságon szerepelni. Mindegy, hogy olimpiai vagy nem olimpiai számban, ez mindenképpen lendületet ad majd a pályafutásuknak. Nagyon örülök, hogy megmutatták, mire képesek” – nyilatkozta Hüttner Csaba szövetségi kapitány az MTI-nek az utánpótláskorúak teljesítményéről.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN [2] a sportági aloldalunkon.