- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: a szívük vitte előre az U17-es Eb-bronzérmes fiúkat

Mint arról beszámoltunk [1], a magyar U17-es fiú vízilabda-válogatott vasárnap este 8–8 után ötméteresekkel győzte le a spanyolokat a korosztály máltai Európa-bajnokságának bronzmérkőzésén. 

A csapat szövetségi vezetőedzője, Kiss Csaba igyekezett reálisan értékelni a sikert követően az utanpotlassport.hu-nak.   

A szívük vitte előre az U17-es Eb-bronzérmes fiúkat Forrás: MVLSZ [2]

A szívük vitte előre az U17-es Eb-bronzérmes fiúkat  •  Forrás: MVLSZ

„Nem azzal nyerte meg a csapat a mérkőzést, hogy nagyon jól játszott. Rengeteg hibát követtünk el, mégis meccsben tudtunk maradni, mert a szívük vitte előre a srácokat, nagyon szerettek volna ott állni a dobogón. A végén azt éreztem, hogy minden erőtartalékjukat mozgósították, hogy sikerüljön egyenlíteni, és be kell látnunk, ehhez kellett a spanyol csapat is, hiszen ők is elfáradtak. Két olyan gólt tudtunk lőni a végén, ami nem volt benne a mérkőzésben. Sportszerűen el kell ismerni, hogy a bronzérem a spanyolok kezében volt, de hősiesen küzdöttünk, és ha összességében nézem az Eb-t, akkor megérdemelték a fiúk a harmadik helyet.”

A bronzéremhez kellettek a váratlan egyéni villanások is. Például a hajrában, amikor egygólos hátrányban a csapatkapitány Gaszt Roland éles szögből húzott egy merészet, és a centerezést váró ellenfeleket meglepve a hosszú sarokba vágta a labdát, 1:08 perccel a vége előtt. 

„Minden gólunk egyéni villanás – folytatja a szakember. – A csapatunkban vannak olyan játékosok, akik képesek a klasszis megoldásokra, és szerencsére egyet-kettőt elő is vettek, amikor meleg volt a helyzet. Nagyon boldogok vagyunk, és köszönet illett minden utánpótlásban dolgozó szakembert, mert ez közös siker.”

Ez a korosztály két évvel ezelőtt Burgaszban nagyon magabiztosan nyerte meg az U15-ösök kontinensviadalát. Kiss Csaba akkor is ott volt a gárda mellett Vincze Balázs és Derekas Szilárd segítőjeként, így ha a fiúk a válogatott pályafutását nézzük, ő töltötte velük a legtöbb az elmúlt időszakban. 

„Burgaszhoz képest rengeteget fejlődtek, de azt is láttuk, hogy a többi csapat is sokat lépett előre. Nagyon kiegyenlített volt a torna, úgyhogy nem voltak könnyű helyzetben a srácok, és úgy éreztem, a fiúkat is meglepte, hogy nincs már meg az a különbség köztük és a többi válogatott között, amely megvolt két éve. Ezért át kellett értékelni minden egyes gólt és győzelmet. Talán a végjátékban még az is számított, hogy nekik már volt kis rutinjuk abban, hogyan kell egy éles mérkőzést lejátszani világversenyen. Helyén volt a szívük és az eszük. Nagyon büszke vagyok rájuk!„

A magyar U17-es válogatott Eb-bronzérmes kerete:
Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc Ágoston, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince
Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.