- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sportlövészet: jól sikerült ob a junior-vb előtt

A jövőhéttől tíz magyar versenyzőnek szoríthatunk a juniorok perui világbajnokságán. A puskások között Bajos Gitta, Dénes Eszter, Hammerl Soma, Horváth Lea, Kiss Viktor, Mészáros Eszter és Török Ferenc, a pisztolyos mezőnyben Fábián Sára, Jákó Miriam, valamint Komáromi Panna lép lőállásba Limában.

Dénes Eszter, Mészáros Eszter és Toma Dorina Forrás: MSSZ [1]

Dénes Eszter, Mészáros Eszter és Toma Dorina  •  Forrás: MSSZ

A fiatalok a múlt hét végén rendezett országos bajnokságon remek formában lőttek a Fehér úti Nemzeti Lőtéren, így bizakodva várhatják a megméretést. A kisöbű puskások 3×40 lövéses összetett számában például Hammerl Somát csak szétlövés után tudta legyőzni Péni István. Mindketten 461.1 körrel fejezték be a versenyt, majd a ráadásban Péni 10.1-et, Hammerl 9.2 kört lőtt. Ugyanitt a nőknél Mészáros Eszter 462.6 körös döntős országos rekorddal nyert a 456.9 körig jutó Dénes Eszter előtt. A fekvő versenyszámban Török Ferenc szerzett bronzérmet, míg a nők között Bajos Gitta az első, Mészáros a harmadik helyen zárt.

A női sportpisztolyban – Major Veronika és Csonka Zsófia távollétében – Sike Renáta lett a magyar bajnok 28 találattal, az alapversenyben 580 körrel első Fábián Sára Ráhel végzett másodikként 25-tel, míg Palánki Klaudia harmadikként 21-gyel. A még ifjúsági korú Jákó Miriam a saját korosztályában versenyzett. Ott a standard és a sportpisztolyos versenyt is megnyerte, előbbit 562 körös országos csúccsal.

A részletes eredmények ITT [2] érhetők el.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN [3] a sportági aloldalunkon.