- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

„Vannak nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz és szinte lehetetlen küldetéseink” – Sótonyi László, a már nem nyeretlen újonc NEKA trénere

Nem csupán a mélyvízbe, hanem kis túlzással az óceán közepébe dobták a férfi kézilabda NB I rajtján a NEKA fiatal játékosait. A balatonbogláriak a bajnoki címvédő Pick Szeged otthonában kezdtek, és szenvedtek 40-22-es vereséget. Egy héttel később viszont már a pontszerzés esélyével léphettek pályára hazai pályán az SBS Eger ellen, és a mérkőzéshez fűzött reményeket be is váltottak, 28-24-gyel megszerezték történetük első férfi élvonalbeli sikerét.

Palasics Kristófék (kékben) nagy bravúrt hajtottak végre az Eger ellen Fotó: Tompos Gábor/NEKA [1]

Palasics Kristófék (kékben) nagy bravúrt hajtottak végre az Eger ellen  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

„A céljaink az első két forduló után sem változtak meg, a legfontosabb, hogy érkezzünk meg a ligába, alkalmazkodjunk, fejlődjünk – mondta az Utánpótlássport kérdésére a fiatal csapat vezetőedzője, Sótonyi László. – Az biztos, hogy léptünk egy nagyot előre az Eger ellen, a győzelem jó visszacsatolás volt a csapatnak, de folyamatosan dolgozunk tovább mentálisan és taktikai téren is. Egyelőre nagyon sok új információval találkoznak a játékosok, ugyanakkor jó látni, hogy mennyire motiváltak.”

Maradéktalanul persze az Eger ellen sem volt elégedett a szakvezető, de a szegedivel szemben a második fordulóban már látott sok jó dolgot is.

„Bármilyen meccset elemzünk, mindig van bőven javítanivaló. De a másodikon már akadt több pozitívum is. Az első tizenöt percünk erőn felüli start volt, elképesztően játszottak a fiúk, arra mindenképpen lehet építeni. És a kiemelném a meccs végét, amikor visszajött az ellenfél, de tudtuk ezt is kezelni, és a végén mi örülhettünk.”

Sótonyi László szerint egy könnyű mérkőzésük sem lesz az évadban Fotó: Tompos Gábor/NEKA [2]

Sótonyi László szerint egy könnyű mérkőzésük sem lesz az évadban  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

A következő fordulóban a Budakalász otthonába látogat, majd hazai pályán fogadja a Dabast a Balaton-parti csikócsapat. Sótonyi kijelentette, hogy a siker ellenére mindenképpen a földön marad, és így várja az ellenfeleket együttese.

„Ugyanúgy mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és annak megfelelően teljesítenünk, hogy a végén senkiben ne maradjon hiányérzet. Szoknunk kell ezt a bajnokságot, továbbra is azt mondom, hogy nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz és szinte lehetetlen küldetések állnak előttünk.”

További korosztályos híreink KÉZI [3]LABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.