- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: két góllal kapott ki a franciáktól a magyar U17-es válogatott

A Szélesi Zoltán vezette U17-es válogatottra októberben Európa-bajnoki selejtezők várnak, a hazai rendezésű minitorna előtt a franciák elleni két felkészülési mérkőzés jelenti a főpróbát. A keddi első találkozó első negyedórájában még sikerült felvenni a versenyt a gyors, dinamikus játékosokkal rendelkező francia csapattal, a folytatásban azonban fölénybe kerültek a vendégek, és végig kézben tartották az irányítást.

Nem bírt a franciákkal a magyar U17-es válogatott a Budaörsön rendezett felkészülési mérkőzésen Forrás: MLSZ [1]

Nem bírt a franciákkal a magyar U17-es válogatott a Budaörsön rendezett felkészülési mérkőzésen  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ beszámolója [2] szerint a magyar csapat az első félidőben szervezetten védekezett, ellenfelük a mezőnyfölény ellenére sem tudott jelentős helyzeteket kialakítani, ugyanakkor azonban a támadójátékra nem maradt elegendő energiája a magyaroknak, a francia kapu nem forgott veszélyben. A 45. percig védekezésben nagyobb hiba nélkül teljesített válogatottunk, néhány másodperccel a lefújás előtt azonban egy kapu előtti labdavesztés után Desire Doue szerezte meg a vezetést (0–1).

A fordulás után gyorsan megduplázta az előnyt a francia csapat, a helyzetet ismét a hazaiak hozták össze nekik: Kovács Patrik rossz keresztlabdája után Tom Saettel tört kapura középen, és magabiztosan értékesítette a ziccert (0–2). A folytatásban pontatlanok voltak a magyarok, sok technikai hibát vétettek, ennek következtében nem tudtak támadásokat építeni, végig a hazai térfélen zajlott a játék. Az eredmény a lefújásig nem változott, a franciák megérdemelt győzelmet arattak. A két csapat csütörtökön 14.00 órakor Telkiben ismét megmérkőzik egymással.

„Az első félidei teljesítménnyel elégedett voltam, szervezettek játszottunk, a franciáknak nem voltak nagyobb lehetőségeik – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Sajnálom, hogy a szünet előtt és a fordulás után is elkövettünk egy-egy hatalmas egyéni hibát, két gólpasszt adtunk a vendégeknek, akik végül ezzel nyerték meg a mérkőzést. A második félidőben elfáradtunk, és a cserék közül nem mindenki tudott hozzátenni a csapat játékához, ebben a periódusban már nem tudtunk összeszedetten futballozni. Jó erőfelmérő volt ez a mérkőzés az egyik legjobb európai válogatott ellen, a játékosok megtapasztalhatták, hogy miben kell egyénileg és csapatként előrelépni ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a nemzetközi szinthez.”

U17-es felkészülési mérkőzés, Budaörs:
Magyarország-Franciaország 0–2 (0–1)
Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő (Korodi Kevin, 90.), Komlósi Bence, Szabó Tibor (Vaskó Aurél, 90.), Kovács Patrik – Boros Zsombor (Fábiánkovits István, 75.), Lisztes Krisztián (Kovács Kolos, 56.), Szűcs Tamás (Kokovai Csongor, 75.) – Menyhárt Barnabás (Mihály Bálint, 56.), Barkóczi Benedek (Bachesz Edvin, 75.), Pócs Balázs (Papp Csongor, 56.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.