UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-09-30 08:54

Ökölvívás: Bernáth Attila (21) hosszú idő után nyert újra a nemzetközi mezőnyben

A DVSC 21 éves bokszolója, Bernáth Attila is tagja volt a felnőtt-vb-re készülő, a szarajevói Musztafa Hajruhalovics-emlékversenyen részt vett magyar csapatnak, sőt meg is nyerte a versenyt az 51 kilogrammosok kategóriájában.

Bernáth Attila 2017-ben ifjúsági Eb-ezüsttel, egy évvel később pedig a korosztály kontinensbajnokságán aranyérmet szerzett. A felnőttek között a nagy áttörés még nem történt meg, de a boszniai nemzetközi viadalon szerzett aranyérem nagy lendületet adhat neki. A walesi Jake Dodd ellen bizonyult jobbnak a légsúlyú (51kg) döntőben, ellenfele a 2022-es Brit Nemzetközösségi Játékokra készül gőzerővel, de szerepelni fog szintén a belgrádi világbajnokságon.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
„Nagyon örültem, hogy elsőszámú válogatottként utazhattam ki a boszniai nemzetközi versenyre. Egy ellenfelem volt Szarajevóban, mivel sajnos csak ketten indultunk a súlycsoportban, de ő nagyon jó és erős rivális. Remekül sikerült hozni a formám, és az aranyéremnek, amelynek nagyon örültem, mert nagyon rég nem nyertem nemzetközi tornát. A teljesítményem a boszniai versenyen messze nem volt 100%-os, mert a világbajnokágra készülök, és természetesen ott akarom a legjobb formám hozni. Bízom benne, hogy ott tudom majd tudásom legjavát nyújtani.  Láttuk mindannyian, hogy a walesi ellenfelem bent jobb, ezért azt kérték tőlem, hogy lábon mozogjak többet, de ez nem jött úgy össze, ahogy szerettem volna. Azzal nyertem, hogy felvettem az ő stílusát, és abban győztem le” – nyilatkozta a verseny után Bernáth. Bertók Róbert szövetségi kapitány pedig így vélekedett a teljesítményéről: „Hatalmasat harcolt a döntőben Bernáth Attila, de vele még sokat kell dolgoznunk, hogy a dinamit mind a három menetre szóljon.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.