- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: Kalassai Martin az Óbudai Kaszásokban fejlődhet tovább

Az előző évadban még a DEAC kosárlabdacsapatát erősítette, az U18-as bajnokság egyik legjobb pontszerzője volt, de az U20-sok között is 13 pontot átlagolt, és a felnőttélvonalban is bemutatkozhatott. A 18 éves Kalassai Martin a nyáron a korosztálya „normál” és 3×3-as válogatottjának a sikereiből is kivette a részét, a folyamatos fejlődése érdekében azonban az ősztől már fővárosban pattogtatja a labdát, az NB I/B piros csoportjába frissen feljutott Óbudai Kaszások felnőttegyüttesében.

Kalassai Martin a Kaszásokban fejlődhet tovább Forrás: DEAC KA [1]

Kalassai Martin az Óbudai Kaszásokban fejlődhet tovább  •  Forrás: DEAC KA

„Úgy láttam, hogy az A csoportban még nem igazán kaphattam volna nagyobb szerepet, így olyan csapatot kellett keresnem, amelyben folyamatosan játszhatok – mondja Kalassai. – Az Óbudai Kaszások megfelelő választásnak tűnt, ráadásul a környezetváltozás is az előnyömre válhat. Az első benyomások alapján nagyon profi munka zajlik a klubban, remek hely a fejlődésemre. Szeretnék sokat játszani, és stabil teljesítménnyel segíteni az eredményességet.”

A fiatal átlagéletkorú Kaszások egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a bajnokságot, Kalassai 9 pontot dobott az első két fordulóban. A gárda vezetőedzője, Armaghani Saeed bizakodó az új játékosával kapcsolatban.

„Tehetséges fiatal, akin látszik, hogy jól képzett. A debreceni akadémiával nagyon jó a kapcsolatunk, és ott is tudják, hogy nálunk jó kezekben lesz Martin. A fejlődését leginkább az szolgálja, ha megkapja a kellő játékperceket” – vélekedik a szakember.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.