UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-05 11:38

Labdarúgás: fontos egy hét előtt a magyar U19-es labdarúgó-válogatott

Október 6. és 12. között három Eb-selejtezőn lép pályára a magyar U19-es labdarúgó-válogatott. A mérkőzések egy minitorna keretein belül lesznek megrendezve Győrben.

Két évvel a legutóbbi utánpótlás-minitornák után ismét tétmérkőzésekre készülnek a magyar korosztályos-válogatottak. Elsőként a férfi U19-es válogatott próbálja meg kiharcolni a tavaszi elitkörben való részvételt, Tímár Krisztián csapata Győrben és Gyirmóton vívja meg Eb-selejtezőit a következő bő egy hétben. Első meccsét szerdán 20.00 órakor a fehéroroszok ellen játssza a csapat az ETO Parkban, majd szombaton 17.45-től Gyirmóton az észtek, jövő kedden 15.00 órakor pedig az osztrákok lesznek a magyarok ellenfelei. A csoport első két helyezettje jut tovább a tavaszi elitkörbe.

Fontos hét előtt a magyar fiatalok Forrás: mlsz.hu
Fontos hét előtt a magyar fiatalok Forrás: mlsz.hu
A magyar válogatott négy felkészülési mérkőzést játszott le a torna előtt, a szlovákokat itthon 3–0-ra győzte le, majd magabiztos győzelmet aratott a montenegrói és az azeri csapat ellen a szabadkai Vilotic-tornán, melynek döntőjében 1–0-ra alulmaradt a házigazda szerbekkel szemben. Tímár Krisztián az alapemberei közül nem számíthat a sérülés miatt kimaradó Bényei Ágostonra, őt leszámítva azonban a legerősebb kerettel vág neki a viadalnak együttesünk. „Nehéz feladat vár ránk a csoportban, de optimistán várom a selejtezőket, mert az elmúlt hónapokban sikerült kialakítanunk egy olyan válogatottat, amely képes a nemzetközi szinten elengedhetetlen egységes, szervezett futballra, ugyanakkor megvannak benne azok az egyéniségek, akik meccseket tudnak eldönteni. A felkészülési mérkőzéseink azt mutatták, hogy sok helyzetet tudunk kialakítani, és a legtöbb meccsünkön jól is használtuk ki a lehetőségeinket, a pontos támadójátékra az Eb-selejtezőn is nagy szükségünk lesz. Egy masszív, erős fehérorosz csapat lesz az ellenfelünk az első fordulóban. Mint minden ilyen jellegű tornán, az első mérkőzés nagyon fontos, egy győzelem hatalmas lendületet adhat a folytatásra” – idézi az mlsz.hu Tímár Krisztiánt.

A minitorna programja: Október 6. Ausztria-Észtország, 15.30, Alcufer Stadion, Gyirmót Fehéroroszország-Magyarország, 20.00, ETO Park, Győr Október 9. Ausztria-Fehéroroszország, 15.30, ETO Park, Győr Magyarország-Észtország, 17.45, Alcufer Stadion, Gyirmót Október 12. Észtország-Fehéroroszország, 15.00, Alcufer Stadion, Gyirmót Magyarország-Ausztria, 15.00, ETO Park, Győr

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.