UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-10-10 13:08

Kajak-kenu: Varga Ádám most már feldolgozta, hogy van egy olimpiai érme

Pályafutása első olimpiáján, Tokióban ezüstérmes lett K1 1000 méteren a 21 éves Varga Ádám, aki már a következő olimpiai ciklus terveiről is beszélt.

A KSI 21 éves kajakosa, Varga Ádám az MKKSZ honlapjának adott interjút, amelyben elmondta, mekkorát fordult vele a világ az elmúlt időszakban. „Még az olimpiai indulásban sem voltam biztos, két-három éve az sem tűnt reális célnak, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a dobogóval. Az olimpia után még olyan érzésem volt, mintha egy filmet néznék, vagy álmodtam volna, szerencsére most már feldolgoztam, hogy van egy olimpiai érmem.”

Fotó: Kovács Tamás/MTI
Fotó: Kovács Tamás/MTI
Tokió ezüstérmese elmondta, a következő években a kettes és négyes hajóra is koncentrálnia kell. „A férfi kajakszakágban már most sokkal jobb eredményeket tudtunk elérni, mint az előző olimpián, ha pedig tovább emelkedik az itthoni versenyek színvonala, akkor majd egyre jobb magyar csapathajókat lehet összerakni. A következő években a négyes lesz a fő prioritás, mert abban számban csak egyetlen esélyünk van kvótát szerezni. Közös érdek, hogy megtaláljuk a legjobb négyest, ha kell, akkor üljünk be, ha nem illünk oda, akkor szálljunk ki, ez kell, hogy a legfontosabb legyen mindenkinek. Abban is bízom, hogy Kornéllal 500 párosban jól fogunk menni, ehhez mindkettőnknek gyorsulni kell egy kicsit, közös tapasztalatunk már van, remélem, tudunk majd fejlődni.” Természetesen szóba kerültek a 2024-es párizsi játékokkal kapcsolatos célok is. „Ha meg tudom ismételni, amit Tokióban elértem, annak nagyon fogok örülni. Jó lenne legalább két olimpiai érmet szerezni pályafutásom során.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.