UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2021-10-11 18:17

Evezés: bronzérmet nyert a női kormányos négyes a müncheni ifjúsági Eb-n

Bronzérmet szerzett a női kormányos négyes az ifjúsági evezős Európa-bajnokságon, ezzel a magyar küldöttség legjobb eredményét szállította az október 9-10. között rendezett müncheni viadalon.

Október második hétvégéjén a Nemzetközi Evezős Szövetség által szervezett idei utolsó utánpótlásversenyre került sor Münchenben, ahova a magyar csapat harmincegy versenyzővel utazott el. A hét egység közül a női és a férfi kormányos négyes végzett a legelőkelőbb helyen: előbbi bronzérmet szerzett, míg utóbbi az ötödik lett. A teljes képhez hozzátartozik, hogy ebben a kategóriában a nőknél összesen öt, a férfiaknál hat induló volt. Az utánpótlás szövetségi kapitány, Lőrincz Attila a hölgyek esetében új összeállítást vetett be.

A női kormányos négyes ünnepli a bronzérmet Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A női kormányos négyes ünnepli a bronzérmet Forrás: Magyar Evezős Szövetség
„A női négyes összeállításának elvein változtattam, ami miatt egy teljesen új egység fog rajthoz állni: bár váltottevezős hajóról van szó, döntően párevezősök ülnek benne. Az elmúlt hetekben pozitív visszajelzéseket kaptam róluk; ahogy állt össze a csapat, és javult a technika, a gyorsulás is folyamatossá vált. A kategóriájukban mindössze öt egység indul, nagyon boldog lennék, ha tudnának néhány helyet felfelé mozogni” – nyilatkozta a verseny előtt a szakember az Utánpótlássport számára, a kívánsága pedig teljesült: dobogóra állhattak Harsányi Orsolyáék. Az előzetesen döntőbe remélt férfi kormányos nyolcas a vb-n elért eredményét ismételte meg: bár nem sikerült bejutnia a legjobb hat közé, a B döntőben nem talált legyőzőre. Szintén az összetett hetedik helyén végzett a női négypár és a női kormányos nélküli kettes, míg a férfi négypár a B döntő mezőnyének második felében ért célba. Egyetlen olyan magyar hajó volt, amelynek nem sikerült bejutni a legjobb tizenkettő közé: a férfi kétpár a C fináléban fejezte be a kontinensviadalt. Az összetett éremtáblázat tetején a román végzett, öt arany- és egy ezüstérmet szerezve.

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, OKTÓBER 9-10. MÜNCHEN (NÉMETORSZÁG) A magyar egységek: Női négyes: Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni (kormányos: Majsa Klaudia) – 3. hely Férfi négyes: Geszti Attila Krisztián, Dedeyan Narek Szevak, Kovács Gergő Ferenc, Kiss Bence Gábor (kormányos: Temesi Dominik Béla) – 5. hely Férfi nyolcas: Kunstár Simon, Kósa András, Árvai Péter, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz, Nagy Gergely Zoltán, Nagyszokolyai Áron (kormányos: Szabó Zétény József) – 7.hely Női négypár: Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, Harsányi Viktória – 7. hely Női kormányos nélküli kettes: Sándor Zsófia, Viandt Léna Lilian – 7.hely Férfi négypár: Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér – 11. hely Férfi kétpár: Rózsavölgyi Viktor, Somogyi Dávid – 16. hely

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.