- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Gödöllő felkerült a sportági világtérképre

„Fantasztikusan szép és emberléptékű uszodában járok. Nem nagy és nem kicsi, éppen jó. Világos, természetes anyagok vannak benne, öröm belépni ide – osztotta meg első benyomásait a sportvezető a MATE tulajdonába és üzemeltetésébe került Gödöllő Városi és Térségi Uszoda munkatársaival. – A versenysporthoz és a mindennapi szabadidősporthoz is szükség van hangulatos környezetre, a hely varázsára. Az uszoda külső és belső megjelenése egyaránt arra sarkallja az embert, hogy jókedvvel használja a létesítményt.”

Forrás: MÚSZ [1]

 •  Forrás: MÚSZ

A Magyar Úszó Szövetség nemcsak az élsporttal foglalkozik, hanem az utánpótlás felé is fordul. A gödöllői felzárkóztatási edzőtáborban három közép-magyarországi régióból mintegy 40 gyerek vesz részt. Közösen edzenek, étkeznek és barátkoznak egymással. Edzőik megosztják egymással tapasztalataikat. Az együttlétnek emberi és szakmai jelentősége is van. Kedvet teremt a következő hónapok, évek munkájához minden résztvevőnek. A szövetség az ország minden régiójában megrendezi ezt a programot, aminek folytatása is lesz, Gödöllőn is.

„Örülök annak, hogy itt lehetek, ebben a kiváló uszodában! Remélem, Ti is örültök annak, hogy itt lehettek és jó a kaja, elég meleg a víz. Az a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat – fordult Wladár Sándor a gyerekekhez. – Én 1980-ban nyertem olimpiai aranyérmet és legalább kétszer körbeúsztam a földet. Abban az időben a mennyiségi szemlélet volt a jellemző, ma már a feléből, harmadából ki lehet hozni jó eredményeket. A gödöllői uszoda Európában is megállja a helyét és teljesen biztos, hogy a Dél-Afrikai Köztársaságnak egyetlen ilyen létesítménye sincs.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.