- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: vb-negyeddöntős, és készülhet a hollandokra a női juniorválogatott

Miután a magyar női U20-as vízilabda-válogatott a D csoport második helyén végzett [1] a korosztály izraeli világbajnokságán, szerdán a nyolcaddöntőben volt érdekelt. Varga Tamás együttesének ellenfele a C jelű négyesben harmadikként záró argentin együttes volt Netanyában.

Vb-negyeddöntős, és készülhet a hollandokra a női juniorválogatott Forrás: FINA [2]

Vb-negyeddöntős, és készülhet a hollandokra a női juniorválogatott  •  Forrás: FINA

A továbbjutás kérdése a várakozásoknak megfelelően hamar eldőlt, hiszen a magyar válogatott az első negyedben már hét góllal vezetett (7–0), a félidőben pedig 10–0 volt az állás. Az edzésnek beillő összecsapáson a harmadik negyedben az eredmény alapján egyenrangú kihívónak tűnt az argentin gárda, hiszen mindkét oldalon két gól esett (12–2), a záró játékrészben viszont megint megrázta magát a magyar csapat, és végül 19–2-re nyerte meg a meccset. A találkozó legjobb játékosának a válogatott legfiatalabb tagját, a 16 éves Szegedi Pannit választották – többek között a négy góljának köszönhetően.

A világbajnokság csütörtökön fordul komolyra a magyarok számára. A lányok a négy közé jutásért a favoritok között számon tartott, B-csoportot megnyerő, így szerdán pihenőnapot élvező hollandokkal találkozik 16 óra 30 perckor.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, NETANYA
Nyolcaddöntő
Magyarország−Argentína 19−2 (7−0, 3−0, 2−2, 7−0)
Gólszerzők: Szegedi 4, Kudella 3, Peresztegi-Nagy 2, Dömsödi 2, Valentin 2, Pőcze 2, Tátrai, Telek, Petik, Baksa
A magyar U20-as vb-csapat:

Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla
Szakmai stáb:
Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr
A magyar válogatott mérkőzései:
Október 10., 19:30: Magyarország−Üzbegisztán 22−1
Október 11., 15:00: Brazília−Magyarország 5–13
Október 12., 11:00: Magyarország−Oroszország 10–16
Október 13., 18:00: Magyarország−Argentína 19−2
Október 14., 16:30: Magyarország−Hollandia

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN  [3]a sportági aloldalunkon.