- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: a bolgárok legyőzésével zárta az U17-es leányválogatott a norvégiai Eb-selejtezőtornát

Miután Norvégiában a házigazdáktól és az ír válogatottól is vereséget szenvedett, pénteken a bolgárokat legyőzte a magyar U17-es leány labdarúgó-válogatott a korosztály Eb-selejtezőjén.

A bolgárok legyőzésével zárta az U17-es leányválogatott a norvégiai Eb-selejtezőtornát Forrás: mlsz.hu [1]

A bolgárok legyőzésével zárta az U17-es leányválogatott a norvégiai Eb-selejtezőtornát  •  Forrás: mlsz.hu

A hazai szövetség beszámolója [2] szerint Mayer Zsófia a 32. percben remek ütemben vett át egy passzt és nagyjából 20 méterről kilőtte a hosszú sarkot, mint később kiderült, megszerezve ezzel a találkozó egyetlen gólját.

Az első félidőben több lövéssel is próbálkozott a magyar csapat, ám a bolgár válogatott is igen szervezetten védekezett. A második félidőre próbált frissíteni Schumi Dorottya szövetségi edző, de újabb gól nem született. A magyar lányok az A-ligás csoportjukban így a harmadik helyen zártak Norvégiában.

Pozitívan kell hozzáállnunk, de nagyon hiányzott a vírus miatt elmaradt U16-os Development torna, hogy a lányok nagyobb rutint szerezzenek. Bízunk abban, hogy a tavaszi második fordulóban jó teljesítményt tudunk nyújtani. Kiemelném a kapusunkat, Pongrácz Ágnest, aki mindhárom találkozón végig kiemelkedő teljesítményt hozott” – értékelt Schumi Dorottya.

LEÁNY U17-ES EB-SELEJTEZŐ, STAVANGER (NORVÉGIA)
1. csoport, A-LIGA
Magyarország–Bulgária 1–0 (1–0)
Gólszerző: Mayer Zsófia 32.
A csoport végeredménye:
1. Írország 9, 2. Norvégia 6, Magyarország 3, Bulgária 0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN  [3]a sportági aloldalunkon.