UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-20 16:43

Labdarúgás: gólzáporos meccsen jutott tovább az MTK Budapest U19-es együttese az UEFA Ifjúsági Ligában

Az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapata 3–3-as döntetlent játszott a Sparta Praha elleni visszavágón, így 6–4-es összesítéssel továbbjutott a következő körbe az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán.

Kedvező helyzetből várhatta az MTK Budapest U19-es együttese a Sparta Praha elleni UEFA Ifjúsági Liga-visszavágót: az első mérkőzésen, Budapesten a hazaiak 3–1-re verték a cseh csapatot, ezzel magabiztos előnyt szerezve a második mérkőzésre. Az idegenben szerzet gól a sorozatban nem kerül számításba, ha pedig a második meccs végén összesítésben döntetlen az állás, rögtön büntetőrúgások következnek. A kék-fehérek vezetői, Kanta József és Horváth Dávid közül előbbi az óvatosságra hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy hasonlóan bátor és magabiztos játékot vár el a csapatától, mint az első mérkőzésen.

Az MTK Budapest U19-es csapata Forrás: MTK Budapest
Az MTK Budapest U19-es csapata Forrás: MTK Budapest
„Szeretném, ha minél többet lenne nálunk a labda, mert ezzel csökkenteni tudnánk az ellenfél lehetőségeinek a számát. Bízom a csapatban, az elsődleges célunk természetesen a továbbjutás, de az lenne az igazi, ha olyan játékot tudnánk nyújtani, amivel a végén már nem kellene izgulnunk. A párharcokra nagyon kell figyelnünk, ha ezeket a fejpárbajokat meg tudjuk nyerni, akkor elöl a gyors játékosainkkal sok kellemetlenséget tudunk okozni. A játékosoknak mentálisan készen kell állni, bármilyen forgatókönyve is lesz a mérkőzésnek, mi pedig próbáljuk maximálisan felkészíteni őket erre” – nyilatkozta a mérkőzés előtt a klub honlapjának Kanta. A prágaiak a hátrányuknak megfelelően támadólag léptek fel a mérkőzés elejétől kezdve, nagy lehetőség azonban egyik kapu előtt sem adódott a játékrész első felében. A 24. percben büntetőt kapott kezezés miatt a cseh együttes, amit Sejk értékesített, így egy gólt máris sikerült faragniuk a magyarok ellenfeleinek a hátrányukból (1–0). Az első félidő az MTK szája íze szerint fejeződött be, az utolsó percben az odavágón duplázni tudó Vancsa Zalán vette be Ulrich kapuját (1–1).
Háromszor egyenlített a magyar csapat a Sparta Praha ellen Forrás: MTK Budapest
Háromszor egyenlített a magyar csapat a Sparta Praha ellen Forrás: MTK Budapest
A szünet után ismét a Sparta Praha szerezte meg a vezetést, a középpályás Kastanek lőtt nagyjából tizenegy méterről a kapu jobb oldalába (2–1). A következő periódusban a csehek közel jártak a harmadik találatukhoz, végül azonban Vancsa (ki más?) zörgette meg a hálót Miknyóczki Ádám bepassza után (2–2). Hogy ne maradjon a párharc utolsó negyedórája sem izgalom nélkül, arról a csehek csapatkapitánya, Vydra gondoskodott, aki pár perccel a magyar egyenlítés után fejesével harmadjára is előnyhöz juttatta csapatát (3–2). A csattanó ezután érkezett: Vancsa most előkészítőként jeleskedett, Georgievski pedig élt a lehetőséggel (3–3). Az MTK Budapest izgalmas összecsapás után kvalifikálta magát a UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának következő körébe, amelyben a Genkkel találkozik. Az első mérkőzést Budapesten rendezik, november 3-án, a visszavágót három héttel később, Belgiumban.

UEFA Ifjúsági Liga, 1. forduló, visszavágó AC Sparta Praha U19 - MTK Budapest U19 3–3 (1–1) Gólszerzők: Václav (24.), Kastanek (50.), Vydra (79.), ill. Vancsa (45., 75.), Georgievski (89.) AC Sparta Praha U19: Ulrich - Sevinsky, Vydra, Stárek, Suchomel - Lilling (Jedlicka, 90.), Kastánek - Silhart, Vána, Osmani (Kaufman, 67.) - Sejk MTK Budapest U19: Csenterics - Guth, Fekete (Juhász B., 91.), Várkonyi (Georgievski, 73.), Helembai - Kata, Horváth A. (Gyuris, 92.) - Miknyóczki, Kovács M., Vancsa (Szőke, 89.) - Vasvári (Balogh M., 46.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.