UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2021-10-27 09:28

Gyorsan megtalálták az összhangot

A MOL Alapítvány által is támogatott 14 éves teniszező, Kincses Kolos és négy évvel idősebb testvére, Kincses Kristóf párosa meglepetésre a döntőig menetelt, és csupán karnyújtásnyira volt a tornagyőzelemtől a múlt héten Budapesten rendezett második Borsos Olivér-emlékverseny színvonalas, nemzetközi juniormezőnyében.

Október 20-24. között a Budapest Tenisz Centrumban második alkalommal tartották meg a junior játékosoknak a Borsos Olivér-emlékversenyt. A rangos nemzetközi mezőnyt felvonultató viadalon a legnagyobb magyar siker a Kincses testvérek, Kristóf és Kolos nevéhez fűződik. Az MTK Budapest tehetségei bravúrgyőzelmek után – a második és negyedik kiemelt duót is felülmúlva – egészen a döntőig meneteltek, majd a fináléban végül csupán szuper tie-breakben maradtak alul. A fiatalabb Kincses fivért, a 14 éves Kolost kérdeztük a tornáról, aki a párossiker előtt egyesben is pályára lépett: az első körben a szlovák Michal Krajci verte meg (Kristóf a második fordulóban búcsúzott). „Egyesben is jól ment a játék, ott a későbbi döntős szlováktól kaptam ki, aki ellen jól kezdtem a meccset, az első játszmában 4:1-re is vezettem ellene. Ezt követően viszont jobban belejött a játékba, és a folytatásban már inkább ő irányította a játékot, amely nem csoda, hiszen két évvel idősebb nálam, és jóval magasabban rangsorolt is, de belülről úgy éreztem, hogy abszolút felvettem vele a versenyt, így a vereség ellenére is elégedett lehetek az egyéniben nyújtott teljesítményemmel” – nyilatkozta Kincses Kolos az Utánpótlásspotnak.

Kincses Kolos (bal oldlaon) és Kincses Kristóf Forrás: MTSZ
Kincses Kolos (bal oldlaon) és Kincses Kristóf Forrás: MTSZ
Majd ezt követte a páros, ahol hosszú idő újra együtt játszhatott a négy évvel idősebb bátyjával, és elmondása szerint nagyon élvezték, hogy ismét egymás oldalán szerepelhettek. „Egyáltalán nem számítottunk rá, hogy ilyen jól szerepelhetünk, ugyanis korántsem tartottak esélyesnek minket, jó pár nálunk erősebbnek elkönyvelt páros akadt a mezőnyben. Ráadásul Kristóffal eddig mindössze egyszer indultunk közösen versenyen, annak is már két-három éve, és most is az utolsó pillanatban álltunk össze, ezért nem sok időnk volt összeszokni, előtte kicsit tartottam is tőle, hogyan fog működni a kémia, de szerencsére gyorsan megtaláltuk az összhangot – fogalmazott Kolos. – Előzetesen mindenképpen aláírtam volna, hogy eljutunk a döntőig, viszont ahogy végül alakult, vagyis hogy szuper tie-breakben – sajnos a kettős hibámmal a legvégén – 10-8-ra kikapunk, ez azért nagyon fájt, nehéz volt megemészteni ezt a szoros vereséget. Azonban, ha utólag az összképet nézem, akkor különleges alkalomként éltem meg, hogy ezen a nívós hazai versenyen, Borsos Olivér emlékére ilyen remekül ment a közös játék. Nincs okunk szomorkodni, sőt egyértelműen büszkék lehetünk magunkra.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.