- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: döntetlennel debütált a nemzetközi porondon az U15-ös válogatott

A legfiatalabb válogatott korosztály együttese a kiválasztó edzőtáborokat követően lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, méghozzá Szlovénia ellen, a Zala megyei Nován.

Döntetlent játszottak első nemzetközi meccsükön az U15-ös fiatalok Forrás: MLSZ [1]

Döntetlent játszottak első nemzetközi meccsükön az U15-ös fiatalok  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ beszámolója [2] szerint a szlovén válogatott fizikális fölénye ellenére a magyar válogatott irányította a mérkőzést, több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, és néhány veszélyes lövése is volt az első félórában. A vendégek a 31. percben egy kontra végén vezetést szereztek, de még a szünet előtt jött az egyenlítés: egy jobb oldali akció végén Hajdu Bálint érkezett a beadásra, elsőre még a kapufára fejelt, ám a kipattanót a hálóba pofozta (1–1).

A második félidőben is megvoltak a magyar helyzetek a vezetés megszerzéséhez, de egy kontra végén ismét a szlovénok kerültek előnybe, a lefújás előtti percekben azonban újra sikerült gólt szereznie a hazaiaknak: Németh Hunor szabadrúgását követően a kapusról kipattanó labdát Hős Zsombor továbbította a kapuba, beállítva a 2–2-es végeredményt.

„Ennek a korosztálynak ez volt az első nemzetközi megmérettetése, remélem, még sok hasonló összecsapás követi a mostanit az előttünk álló időszakban. A legfontosabb, hogy mindenki hasznosítsa a nemzetközi színtéren megszerzett tapasztalatokat, folyamatosan az lebegjen a játékosok szeme előtt, hogy hová szeretnének eljutni labdarúgóként, és ennek megfelelően teljesítsenek az klubcsapatuk edzésein, valamint a bajnoki mérkőzéseken” – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Sándor György, a magyar csapat szövetségi edzője.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással, ezúttal a határ túloldalán, Gornja Radgonán.

Magyarország-Szlovénia 2–2 (1–1)
Magyarország: Tompa Ákos (Kátai-Urbán Marcell, 41.) – Garai Zétény, Freyer Kristóf, Kovács Kristóf (Barna Pál, 41.), Bencsetler Máté – Hajdu Bálint (Kun Ákos, 71.), Németh Hunor Vajk – Szabó Csongor (Hős Zsombor, 71.), Kugyela Zalán (Jádl Balázs, 51.), Vitályos Viktor – Mondovics Kevin (Szép Márton, 58.)
Gólszerzők: Hajdu, Hős, ill. J. Prasket (2)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.