UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-07 14:35

Kézilabda: nem bírt az Európa-bajnok német csapat a magyar juniorválogatottal

A pénteki, ötgólos magyar siker után szombaton döntetlent játszott Düsseldorfban a junior férfi kézilabda-válogatott az augusztusban korosztályos Eb-t nyert németekkel.

Magabiztos, tekintélyt parancsoló győzelmet aratott pénteken a junior férfiválogatott az aktuális korosztályos Európa-bajnok németek ellen Bielefeldben (32-27). Majd egy nappal később a Német Kézilabda Napja alkalmából ismét megmérkőztek a felek, immár Düsseldorfban, a német-portugál felnőttmeccs előtt.

A pénteki siker után szombaton döntetlent játszott a németekkel a junior férfiválogatott  Forrás: NEKA
A pénteki siker után szombaton döntetlent játszott a németekkel a junior férfiválogatott Forrás: NEKA
Az első negyed órában látszott, hogy alighanem szoros, végig kiélezett találkozóra van kilátás. A 16. percben először vezettek két góllal a mieink (9-7), ám utána a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a szünetben a németek voltak kényelmesebb pozícióban. A következő tizennégy perc pazarul sikerült, így a németek 21-18-as magyar előnyél kérték ki a második idejüket. Fel is javult a rivális, hét perccel a vége előtt egyenlített, teljesen új mérkőzés kezdődött. Az utolsó hatvan másodpercet is döntetlennel kezdték a csapatok, Papp Tamás labdaszerzése után a kapuba gyalogolt a labdával, úgy tűnt meglehet az újabb győzelem. Ám a végén a hazaiak kaptak egy – mondjuk úgy, hogy véleményes – hétméterest, és döntetlen lett a vége (26-26). Ám hiába a rossz utolsó momentum, a két mérkőzés alapján büszke lehet magára Sótonyi László együttese, hiszen mégis csak az Eb-aranyérmes otthonában maradt veretlen – kétszer is. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.